Acasa InternationalExterne Cutremure puternice în Noua Zeelandă

Cutremure puternice în Noua Zeelandă

scris de M.A.
1 afisari

Christchurch, al doilea oraş ca importanţă din Noua Zeelandă, deja devastat de două seisme în ultimele zece luni, a fost afectat luni de o serie de cutremure, care, potrivit primelor informaţii, nu s-au soldat cu victime.

Christchurch (foto breakingtravelnews.com)

Christchurch (foto breakingtravelnews.com)

Oraşul a fost afectat luni la prânz de un cutremur cu magnitudinea de 5,2, care a avut epicentrul la zece kilometri de Christchurch şi hipocentrul la o adâncime de 11 kilometri. Câteva minute mai târziu, un alt seism s-a produs, mai violent, cu magnitudinea 6, având epicentrul la 14 kilometri de oraş şi hipocentrul la 11 kilometri, transmite Mediafax. „Serviciile de salvare au intervenit imediat, dar este încă prea devreme pentru a confirma dacă există răniţi”, a declarat primarul oraşului, Bob Parker. „Sper că informaţile care îmi parvin despre răniţi se referă la răni uşoare”, a afirmat el la Sky News.

O clădire s-a prăbuşit în centrul oraşului, în mare parte părăsit după cutremurul de la 22 februarie, şi nici o persoană nu a fost găsită sub dărâmături, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei. Al doilea seism, cu magnitudinea 6, a determinat poliţia să evacueze o parte din ceea ce se numeşte „zona roşie”, în centrul oraşului. Poliţia le-a cerut locuitorilor să verifice dacă vecinii lor şi apropiaţii sunt în stare bună şi le-a recomandat să rămână în case. Dar mulţi au ieşit pe stradă pentru a merge la apropiaţii lor sau pentru a încerca să se întoarcă acasă. Compania de electricitate Orion a anunţată că 54.000 de locuinţe sunt private de curent electric.

Christchurch a fost afectat de două cutremure mari în ultimele luni. La 22 februarie, un seism cu magnitudinea de 6,3 a provocat moartea a 181 de persoane, acesta fiind cel mai violent înregistrat în ţară în ultimii 80 de ani. La 4 septembrie 2010, oraşul a fost afectat de un cutremur cu magnitudinea 7, care nu s-a soldat cu morţi, dar a provocat pagube importante.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult