Acasa InternationalExterne Cutremurul din Turcia. Imagini video din timpul seismului. Peste 1000 de morţi

Cutremurul din Turcia. Imagini video din timpul seismului. Peste 1000 de morţi

scris de D.S.S.
8 afisari

Puternicul seism care s-a produs duminică în provincia turcă Van, în apropiere de frontiera iraniană, este susceptibil să provoace peste 1.000 de morţi, a afirmat Mustafa Gedik, şeful Institutului seismologic din Istanbul, relatează AFP. 

Cutremur Turcia

Seismologii turci au revizuit magnitudinea cutremurului la 7,2 după ce indicaseră anterior că acesta nu a depăşit 6,6 grade, potrivit CNN Türk, citat de AFP. Iniţial, agenţia de presă Reuters relatase, citând USGS, că seismul care a lovit duminică după-amiază Turcia a avut o magnitudine de 7,6 grade.Publicaţii electronice locale, preluate de RIA Novosti, relatează că cel puţin 500 de persoane au fost rănite în urma cutremurului, circa 50 de imobile au fost complet distruse, iar încă cel puţin 1.000 au fost grav deteriorate. Serviciul de presă al guvernului de la Ankara a informat că în urma seismului există victime şi distrugeri, dar fără să facă vreo precizare în acest sens. 

Mai multe case şi clădiri s-au dărâmat în urma seismului în provincia orientală Van, în apropiere de frontiera iraniană, la peste 1200 km est de Ankara, a relatat agenţia Anadolu, citată de AFP.  Conform Anadolu, 50 de persoane au fost spitalizate în oraşul Van, unde aeroportul a suferit distrugeri importante, iar zborurile au fost deviate spre Erzurum, la circa 400 km mai la nord.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan care se afla la Istanbul în momentul seismului a plecat fără întârziere spre Van cu mai mulţi miniştri, între care cel al sănătăţii, potrivit canalului de televiziune NTV.  ‘Unele clădiri au fost grav avariate, dar nu dispunem de informaţii despre eventuale victime. Cutremurul a provocat însă o mare panică, a afirmat primarul din Van, Bekir Kaya la NTV.

Primarul a mai spus că reţeaua de telefonie din Van, care numără 380.000 de locuitori, a fost grav afectată. Cutremurul a fost resimţit în provinciile vecine, provocând panică printre locuitori. Mişcările telurice au fost resimţite şi în Iran. Primele imagini difuzate de canalele de televiziune locale arată oameni fugind speriaţi din casele lor, două blocuri înalte dărâmate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult