Acasa InternationalExterne Cutremurul din Vrancea din 1 decembrie, simţit în Bulgaria

Cutremurul din Vrancea din 1 decembrie, simţit în Bulgaria

scris de M.A.
7 afisari

Cutremurul produs pe 1 decembrie, la ora 22:52, în zona Vrancea, a fost resimţit în nordul Bulgariei, anunţă presa de la sud de Dunăre.

Cutremurul din Vrancea din 1 decembrie, simţit în Bulgaria

Mai mulţi utilizatori ai reţelei Twitter afirmă că seismul a fost resimţit în oraşele Ruse (nord-est), Razgrad (nord-est) şi Plevna (nord). Seismul nu a fost resimţit de locuitorii capitalei bulgare Sofia.

Un seism cu o magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbata seară, la ora 22:52, în zona Vrancea, potrivit Centrului de Seismologie Euromediteranean. Seismul s-a resimţit şi în Bucureşti. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 67 km, la 2 km de Reghiu şi 30 de km de Focşani. Seismul a fost resimţit la Roman, Ploieşti, Bacău, precum şi în centrul şi estul Munteniei, transmite Agerpres.

Nordul Bulgariei a fost grav afectat de marele cutremur produs în zona Vrancea pe 4 marie 1977. Cele mai multe pagube sunt concentrate în oraşul Sviştov unde trei blocuri de locuinţe s-au prăbuşit, ucigând peste 100 de oameni.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult