Acasa InternationalExterne Dalai Lama renunţă la funcţia de şef al guvernului tibetan în exil

Dalai Lama renunţă la funcţia de şef al guvernului tibetan în exil

scris de Bogdan Crețu Roman
2 afisari

Dalai Lama a anunţat joi că intenţionează să renunţe la funcţia sa de şef al guvernului tibetan în exil, estimând că a sosit timpul să cedeze locul unui nou conducător „ales liber”.

Dalai Lama„Dorinţa mea de a transmite autoritatea nu are nicio legătură cu o voinţă de a renunţa la responsabilităţi”, a declarat Dalai Lama într-un discurs rostit la Dharamsala, în nordul Indiei, unde locuiesc numeroşi tibetani în exil, informează AFP, citată de Agerpres.

„Fac asta pentru binele pe termen lung al tibetanilor şi nu pentru că m-aş simţi descurajat”, a adăugat el.

Liderul spiritual al tibetanilor în exil, în vârstă de 75 de ani, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a precizat că va cere un amendament care să-i permită să renunţe la atribuţiile sale în cursul viitoarei sesiuni a Parlamentului tibetan din luna martie.

Un purtător de cuvânt al său îi anunţase deja în noiembrie 2010 intenţia de a-şi părăsi funcţia de şef al guvernului tibetan în exil pentru a-şi uşura munca şi a-şi reduce rolul oficial, fără ca totuşi să-şi abandoneze rolul spiritual.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult