Acasa InternationalExterne Dan Mihalache, ambasador în Marea Britanie

Dan Mihalache, ambasador în Marea Britanie

scris de A.P.
34 afisari

Preşedintele Klaus Iohannnis a anunţat, miercuri, la TVR, că Dan Mihalache, şeful Cancelariei prezidenţiale, va fi numit ambasador al României în Marea Britanie, numirea sa făcând parte dintr-un pachet mai mare de numiri de ambasadori.

dan mihalachePot să confirm că domnul Mihalache a fost propus pentru poziţia de ambasador al României în Marea Britanie şi pot să pun că am aprobat această solicitare”, a anunţat Klaus Iohannis.

El a precizat că numirea consilierului prezidenţial Dan Mihalache ca ambasador face parte dintr-un pachet mai amplu de desemnare a unor ambasadori, fiind vorba de circa 20 de persoane.

Astfel, Marius Lazurca, rechemat recent din postul de ambasador la Chişinău, va fi trimis ca reprezentant diplomatic al României la Budapesta. În locul său va merge ca ambasador la Chişinău Daniel Ioniţă, în prezent secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, a mai anunţat preşedintele Iohannis.

”Avem o propunere bună pentru Chişinău, este vorba despre domnul Ioniţă, fost secretar de stat la Externe, avem o propunere bună pentru Budapesta, ambasadorul care până acum a fost în Chişinău, domnul Lazurca, şi încă alţii”, a declarat Iohannis

Daniel Ioniţă este diplomat de carieră începându-şi activitatea în MAE în anul 1996. În 2010-2011 a ocupat postul de director general pentru Afaceri Strategice în cadrul Ministerului de Externe. În 2011 a fost numit ambasador în Norvegia pentru ca în 2014 să fie desemnat ca secretar de stat.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele de rechemare de la post a 14 ambasadori, între care Cătălin Avramescu (Finlanda şi Estonia), Ireny Comaroschi (Olanda), Marius Lazurca (Republica Moldova) şi Dana Constantinescu (Italia).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult