Acasa InternationalExterne Danemarca îşi închide frontierele pentru călătorii din Africa de Sud

Danemarca îşi închide frontierele pentru călătorii din Africa de Sud

scris de Misu Andrei
71 Afisari

Danemarca îşi va închide frontierele pentru cetăţenii sud-africani, după apariția unei noi variante a virusului SARS-CoV-2 în această țară, relatază AFP, citată de Agerpres.

Decizia intră în vigoare miercuri şi va fi menţinută cel puţin până pe 17 ianuarie, au anunțat autoritățile.

Străinilor care locuiesc în Africa de Sud li se va refuza în general intrarea pe teritoriul Danemarcei în timpul acestei perioade, a anunţat Ministerul Justiţiei danez.

Singurele excepţii de la această regulă le vor constitui îngrijirea de copii minori, vizitele de familie la persoane foarte bolnave sau aflate pe patul de moarte – situaţii ce vor necesita prezentarea unui test negativ efectuat cu maxim 72 de ore înainte – şi transportul de mărfuri.

Trebuie să facem tot ce putem pentru a limita răspândirea COVID-19 în Danemarca, a subliniat ministrul justiţiei Nick Haekkerup, citat într-un comunicat.

Apariţia în Regatul Unit şi în Africa de Sud a două noi tulpini a virusului SARS-CoV-2, mai contagioase, potrivit primelor date, îngrijorează comunitatea internaţională.

Aflată în semi-carantină de la mijlocul lui decembrie, Danemarca interzice intrarea pe teritoriul său pentru toate persoanele ce sosesc din Regatul Unit, exceptând danezii şi rezidenţii permanenţi. Aceștia trebuie să prezinte un test negativ efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de sosire, a înregistrat până acum aproape 90 de cazuri ale variantei britanice de coronavirus şi apreciază că aceasta va fi majoritară la mijlocul lui februarie.

Autorităţile daneze au cerut marţi populaţiei să-şi suspende activităţile sociale, interzicând orice întâlnire cu mai mult de cinci persoane. În această ţară cu 5,8 milioane de locuitori, şcolile, barurile, restaurantele şi magazinele neesenţiale sunt închise, însă creşele şi grădiniţele rămân pentru moment deschise. Danezii sunt de asemenea îndemnaţi să lucreze pe cât posibil de acasă şi să păstreze o distanţă de minim doi metri unii de alţii în magazine.

Până acum Danemarca a înregistrat 172.779 de contaminări şi 1.420 de decese cauzate de COVID-19.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult