Acasa InternationalExterne David Cameron se angajeaza sa sustina aderarea Turciei la UE

David Cameron se angajeaza sa sustina aderarea Turciei la UE

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Premierul britanic a declarat marti, la Ankara, ca tara sa va “lupta” pentru aderarea Turciei la UE.


Potrivit BBC, in cadrul unui discurs sustinut in fata parlamentului de la Ankara, Cameron a afirmat ca Turcia ar putea deveni “o mare putere europeana”, care sa contribuie la intarirea relatiilor cu Orientul Mijlociu. Fara Turcia, UE “nu este mai mai purnica, ci mai slaba … mai putin sigura … mai saraca”, a adaugat premierul britanic. Acesta a comparat opozitia unor membrii ai Uniunii fata de aderarea Turciei la structurile europene cu incercarile fostului presedinte francez, Chareles de Gaulle, de a bloca aderarea Marii Britanii la UE in anii ’60, si a subliniat faptul ca “noi stim cum este sa fi inlaturat din club, dar stim si ca aceste lucruri se pot schimba”.In finalul discursului, David Cameron i-a promis Turciei ca va ramane unul din cei mai mari sustinatori ai aderarii acestei la UE.

Turcia a demarat negocierile de aderare in anul 2005, dar o serie de analisti considera ca e putin probabil ca aceasta sa devina membra in urmatorii 10 ani, in primul rand din cauza opozitiei Frantei.

0 comentariu

Pribeagul 13-04-2010 - 16:17

Dupa actiunile laborioase de urmariri, arestari, eliberari, rearestari, reeliberari, se pare ca, fapt concret, ne vom alege cu Costica Argint. Si acest lucru s-ar putea sa fie peste puterile justitiei si a cuceririlor noastre „democratice”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult