Acasa InternationalExterne De ce a interzis Italia folosirea vaccinului antigripal Fluad

De ce a interzis Italia folosirea vaccinului antigripal Fluad

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Agenţia Italiană de Farmacologie (AIFA) a suspendat  utilizarea vaccinului antigripal Fluad al companiei farmaceutice elveţiene Novartis, pe fondul unor temeri că ar fi cauzat decesul a trei persoane.

De ce a interzis Italia folosirea vaccinului antigripal Fluad  (foto:cbc.ca)

De ce a interzis Italia folosirea vaccinului antigripal Fluad (foto:cbc.ca)

AIFA a interzis două loturi de vaccin Fluad după decesul a trei persoane care tocmai au fost vaccinate şi în timp ce o a patra se află în stare gravă. Victimele sunt două femei cu vârste de 87 şi 79 de ani şi un bărbat de 69 de ani, toate cele trei persoane murind în perioada 12-19 noiembrie, în sudul Italiei, iar cea de a patra persoană este un bărbat în vârstă de 92 de ani, spitalizat în stare gravă.

Novartis a fost avertizat de AIFA în legătură cu decizia de suspendare, ca măsură de precauţie, a două loturi de Fluad în Italia, în urma unor articole cu privire la efectele adverse grave întâlnite după vaccinare. Dar nicio dovadă de reacţie cauzată de acest vaccin nu a fost stabilită”, a anunţat compania elvețiană. În urma examinării a două loturi s-a constatat că acestea „erau în conformitate cu toate normele de producţie şi de calitate”, a adăugat gigantul farmaceutic din Țara Cantoanelor.

Asociaţia italiană a consumatorilor Codacons a lansat un apel către ministrul Sănătăţii să suspende campaniile în favoarea vaccinării, AIFA insistând asupra faptului că vaccinurile sunt „un mijloc preţios şi de neînlocuit pentru prevenirea gripei sezoniere”. „Trebuie să ne asigurăm ca numărul oamenilor vaccinaţi să nu scadă. Trebuie să avem încredere în vaccinuri”, a precizat responsabilul AIFA Sergio Pecorelli, adăugând că în fiecare an „8.000 de persoane mor din cauza gripei sezoniere”.Vaccinul Fluad este utilizat din 1997 şi de la această dată peste 65 de milioane de doze au fost administrate unor persoane din lumea întreagă, potrivit mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult