Acasa InternationalExterne De ce a ridicat Marea Britanie nivelul de alertă teroristă

De ce a ridicat Marea Britanie nivelul de alertă teroristă

scris de C.F.V.
0 afisari

Marea Britanie a anunțat ridicarea nivelului de alertă teroristă, ca măsură preventivă la posibile atacuri ce ar fi plănuite în Siria și Irak. Astfel, acesta a urcat de la „substanțial” la „grav”, al doilea cel mai ridicat nivel posibil.

Marea Britanie se teme de atacuri teroriste.

Marea Britanie se teme de atacuri teroriste.

Ministrul de interne Theresa May a ținut să explice îngrijorările autorităților britanice. „Creșterea nivelului de alertă este legată de evoluțiile din Siria și Irak, unde grupuri teroriste plănuiesc atacuri împotriva Occidentului. Este posibil ca unele dintre aceste scenarii să implice luptători străini care au ajuns acolo din Marea Britanie și din alte țări din Europa pentru a lua parte la acele conflicte”.

„Acest lucru înseamnă că un atac terorist este extrem de posibil, dar nu există informații secrete care să sugereze că un atac este iminent”, a conchis May.

Teama escaladării situației din Siria și Irak vine pe fondul uciderii jurnalistului american James Foley de către un bărbat suspectat că este cetățean britanic. Crima a atras temeri că unii dintre cei care au plecat în Siria și Irak pentru a lupta se vor întoarce în Marea Britanie și vor comite atacuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult