Acasa InternationalExterne De ce poartă Angela Merkel geantă portocalie

De ce poartă Angela Merkel geantă portocalie

scris de Z.V.
204 Afisari

Discursul Angelei Merkel în apărarea euro a făcut înconjurul lumii iar fotografiile cancelarului, suprinse în timpul intervenţiei sale în faţa Bundestagului, dezvăluie prezenţa unei genţi de mână de dimensiuni XL, culoarea ‘portocaliu fără complexe’, care ameninţă să creeze tendinţe, notează vineri ziarul El Mundo, citat de Agerpres.

Pentru restul cetăţenilor din zona euro a fost o surpriză să descopere gustul doamnei Merkel faţă de accesoriile viu colorate, însă germanii şi-au obişnuit deja ochii cu nuanţa vie a genţii de mână, pe care cancelarul a purtat-o în premieră în luna mai. Prima dată când a apărut în public cu ea a fost la o reuniune cu conducerea partidului său, CDU, stârnind un val de speculaţii politice pe coridoarele capitalei germane.

Partenerii săi de coaliţie, care au avut de suferit de pe urma sondajelor şi a eşecurilor repetate la alegerile regionale, sunt liberalii din FDP, iar culoarea lor este galbenul. Merkel era cufundată atunci într-un drastic program de abandonare a energiei nucleare care ar fi corespuns mai degrabă culorii verzi. În timp ce opoziţia este dominată de culoarea roşie. Cum ar putea fi interpretată atunci pasiunea ei bruscă pentru culoarea portocalie? Şi cum ar putea fi ea încadrată în tradiţia politică germană, care nu a mers niciodată mai departe de trabucurile lui Willy Brandt sau de ochelarii cu rame groase ale lui Helmut Kohl?

Opoziţia s-a năpustit asupra genţii pentru că este vorba de un model francez, Longchamp, de 310 euro şi i-au reproşat că se afişează la braţ cu un lux de asemenea calibru. Modelul, este drept, nu a fost confecţionat decât în culorile roşu şi portocaliu, ceea ce ar putea explica în parte gustul său pentru un asemenea accesoriu. Confirmarea lui Merkel, care a recunoscut că este geanta ei preferată, a făcut să crească şi mai mult speculaţiile.

Atât de mare a fost agitaţia încât purtătorul de cuvânt al Cancelariei a fost nevoit să clarifice, extraoficial: ‘Este primăvară şi tuturor ne place să afişăm ceva mai multă culoare în această perioadă a anului, nu-i aşa?’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS