Acasa InternationalExterne De ce se întâlneşte Ponta cu Barroso la Bruxelles

De ce se întâlneşte Ponta cu Barroso la Bruxelles

scris de A.B.
1 afisari

Premierul Victor Ponta a anunţat că se va întâlni joi, la Bruxelles,  cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso,  pentru a-l pune la curent cu situaţia politică din România. Comisia Europeană este îngrijorată de evoluţia evenimentelor din România, în special de acţiunile care par a reduce puterile instituţiilor independente precum Curtea Constituţională.

barroso

foto: telegraph.co.uk

„În această dimineaţă, am discutat la telefon cu preşedintele Comisiei Europene, domnul José Manuel Barroso, căruia i-am spus punctul nostru de vedere şi joi voi avea o întâlnire cu domnia sa la Bruxelles„, a declarat Ponta pentru Mediafax. El a precizat că şi ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean , se va întâlni, miercuri, tot la Bruxelles, cu comisarul european pe probleme de justiţie, Viviane Reding. Ponta a afirmat anterior că Guvernul va respecta evaluările partenerilor europeni şi internaţionali ai României şi va îndrepta orice măsură adoptată în ultima perioadă care eventual va fi indicată în aceste evaluări că nu ar respecta standardele europene.

El a precizat că este gata în orice moment ca dacă, în baza unei evaluări clare a partenerilor europeni şi internaţionali ai României, se va considera că vreuna dintre măsurile adoptate în ultima perioadă nu respectă standardele europene, să îndrepte aceste măsuri. Premierul a afirmat totodată că Guvernul va asigura, până la un eventual referendum de demitere a preşedintelui, stabilitatea totală a Curţii Constituţionale, instanţelor, Parchetului, DNA, ANI, serviciilor de informaţii şi altor instituţii, fără să sprijine sau să iniţieze vreo schimbare de persoane, şi că România va respecta standardele europene ale unui stat de drept, precum şi toate deciziile Curţii Constituţionale din perioada următoare, pe care le va pune imediat în aplicare. Comisia Europeană este îngrijorată în legătură cu ultimele evoluţii din România, în special de acţiunile care par a reduce puterile ale instituţiilor independente precum CC, iar Jose Manuel Barroso a vorbit la telefon cu premierul Ponta pentru a exprima îngrijorarea Comisiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult