Acasa InternationalExterne De ce spun ruşii că “nu va cădea cerul”?

De ce spun ruşii că “nu va cădea cerul”?

scris de M.A.
4 afisari

De ce spun ruşii că “nu va cădea cerul”? Decizia preşedintelui american, Barack Obama, de a anula întâlnirea din septembrie cu omologul său rus Vladimir Putin trebuie privită cu calm, deşi Casa Albă a hotărât să facă o pauză în relaţiile cu Moscova pe o notă negativă, a declarat preşedintele Comisiei pe probleme internaţionale din cadrul Dumei /camera inferioară a parlamentului rus/, Aleksei Puşkov.

De ce spun ruşii că “nu va cădea cerul”

De ce spun ruşii că “nu va cădea cerul”?

„Partea americană a decis să ia o pauză /în relaţiile cu Rusia/ pe o notă negativă, dar această decizie trebuie privită cu calm. Lumea nu se va răsturna şi cerul nu va cădea„, a declarat Aleksei Puşkov, citat de RIA Novosti. El a apreciat însă că, „întrucât multe probleme negative se acumulaseră în relaţiile ruso-americane/, o întâlnire între cei doi preşedinţi ar fi fost oportună pentru a vedea care din aspectele negative pot fi surmontate şi pentru a stabili o nouă agendă”, transmite Agerpres.

„Din păcate, a adăugat parlamentarul rus, refuzul preşedintelui Obama de a veni la Moscova împiedică eliminarea tensiunilor negative acumulate”. „Nu cred că a fost o decizie corectă”, a mai declarat Aleksei Puşkov, apreciind totodată că întâlnirea PutinObama ar fi putut aduce soluţii pentru o serie de probleme.

Casa Albă a anunţat, miercuri, că preşedintele Barack Obama a decis să anuleze întrevederea cu omologul său rus, Vladimir Putin, prevăzută pentru începutul lunii septembrie, la Moscova, din cauza lipsei de progres în relaţiile ruso-americane. Liderul american va participa totuşi la summitul G20 din septembrie de la Sankt Petersburg.

Consilierul preşedintelui Vladimir Putin pe probleme internaţionale, Iuri Uşkov, a declarat în urma anunţului făcut de Washington că Moscova este „dezamăgită” de această decizie, dar că invitaţia pentru liderul american rămâne valabilă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult