Acasa InternationalExterne De ce vor est-europeni să emigreze în Marea Britanie

De ce vor est-europeni să emigreze în Marea Britanie

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Sistemul de asistenţă socială oferit de britanici este principalul motiv care face din Marea Britanie una din cele mai atractive state pentru imigranţii est-europeni.

Imigrant polonez in Londra (foto:guardian.co.uk)

Un studiu realizat de Migration Watch arată însă că sistemul generos de asistenţă socială din Marea Britanie ar putea pune o presiunea foarte mare pe serviciile publice şi riscă să compromită ţintele de imigraţie ale guvernului. Aceştia susţin în studiul „Stimulente pentru migraţia poloneză” că un muncitor polonez cu salariu minim în Marea Britanie, cu o soţue şi doi copii, ajunge să câştige de patru ori mai mult decât în Polonia cu salariul minim.

Migration Watch UK demonstrează în studiul citat de Agerpres, că este nevoie de o reorganizare urgentă a întregului sistem de asistenţă socială, dacă nu se doreşte ca cei peste 750.000 de imigranţi să fie urmaţi de alţi. Preşedintele Migration Watch a declarat că „a fost o foarte mare greşeală să se extindă accesul deplin la sistemul britanic de asistenţă socială pentru cetăţenii unor state cu un nivel de trei ori mai scăzut decât al nostru” şi consideră că „pentru corectitudine faţă de contribuabilul britanic, această situaţie trebuie să se schimbe. Noi plătim chiar alocaţii pentru copii care nu au pus niciodată piciorul în această ţară”.

Avertismentul vine cu o lună înainte ca perioada de tranziţie a statelor care au aderat UE în mai 2004 să ia sfârşit, ceea ce înseamnă că cetăţenii acestor ţări au acum acces deplin la ajutorul social din Marea Britanie. Din ianuarie 2014, Imigranţii români şi bulgari vor avea un acces similar, întrucât se încheie perioda de tranziţie şi pentru aceste state.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult