Acasa InternationalExterne De ce vrea Malala Yousafzai sǎ devinǎ premierul Pakistanului

De ce vrea Malala Yousafzai sǎ devinǎ premierul Pakistanului

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Tânăra activistă pakistaneză Malala Yousafzai a declarat joi, 10 octombrie, la New York, că i-ar plăcea să devină premierul ţării ei pentru a o „salva”.

De ce vrea Malala Yousafzai sǎ devinǎ premierul Pakistanului (indianexpress.com)

Întrebată despre dorinţele sale contradictorii de a deveni medic sau politician şi dacă vrea să devină premier, Malala a declarat că vrea să îşi ajute ţara. „Vreau să devin premier al Pakistanului„, i-a spus ea jurnalistei CNN Christiane Amanpour, ea a mai declarȃnd că ar fi o „mare onoare” să obţină vineri Premiul Nobel pentru Pace. „Cred că este un lucru bun, deoarece cu ajutorul politicii pot să-mi salvez întreaga ţară”, a menționat Malala. „Voi putea să aloc mai mult bugetului Educaţiei şi voi putea să mă dedic afacerilor externe”, a continuat aceasta.

Pe 9 octombrie 2012, Malala a fost grav rănită, cu un glonţ în cap, de către talibani, care îi reproşează că vorbeşte urât despre ei, în contextul în care tânăra reclama dreptul ca fetele să meargă la şcoală. Ea a fost transportată în Marea Britanie pentru a primi îngrijiri şi a devenit ambasador mondial pentru drepturile copilului.

Tânăra în vârstă de 16 ani şi-a scris autobiografia, a avut o intervenţie la ONU şi a înfiinţat Fundaţia Malala. Potrivit mediafax, ea a obţinut joi prestigiosul Premiu Saharov pentru drepturile omului acordat de Parlamentul European (PE) şi a devenit favorită la Nobelul pentru Pace. „Dacă obţin Premiul Nobel pentru Pace, cred că va fi o mare onoare şi mai mult decât merit”, a declarat ea. „Premiul Nobel pentru pace mă va ajuta să încep această campanie pentru educaţia fetelor”, a adăugat Malala.

5 comentarii

pathfinder 11-10-2013 - 13:33

Who cares?

Acum am sa fiu putin rautacios: Malala Yousafzai?!?
Malala? 🙂

CONGO 11-10-2013 - 13:34

Corect!
Frumos!
Succes!

IngerAlbastru 12-10-2013 - 01:08

Vrea sa moara mai repede ca nu-si gaseste viata intre alte neamuri decat ale ei!!! Nu ajunge decat pentru 2 ore Premier daca are noroc sa nu fie doborata mai inainte ca nimeni n-o apara din pacate … 🙁 Poate vrea doar renume si celebritate pe termen foarte scurt. Pacat ca nu vede mai departe putin.

BULA 12-10-2013 - 08:24

Cauta moartea cu lumanarea aprinsa. E prostuta si e manipu.lata de CIA.

jan dinu 12-10-2013 - 08:45

NOI nu ne ocupam de copii , decit daca le oferim asistentza medicala speciala pentru recuperarea fetzei shi creierului strapunse de glontze
musulmane religioase …-:))
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult