Acasa InternationalExterne Declaratii contradictorii la Washington privind retragerea trupelor din Afganistan

Declaratii contradictorii la Washington privind retragerea trupelor din Afganistan

scris de Ziua Veche
2 afisari

.In mod sigur, Statele Unite vor incepe retragerea trupelor din Afganistan in luna iulie 2011, a afirmat luni Secretarul american al Apararii, Robert Gates, in cadrul unui interviu acordat Los Angeles Times, citat de BBC.

Declaratia acestuia vine la doar o zi dupa ce comandantul trupelor NATO din Afganistan, generalul David Petraeus, a precizat ca i-ar putea solicita presedintelui american sa amane retragerea trupelor americane din zona. In ultima sa interventie pe aceasta tema, Barack Obama a subliniat faptul ca Statele Unite isi vor reduce numarul soldatilor detasati in Afganistan, incepand cu luna decembrie a anului viitor. Tot atunci, liderul de la Casa Alba a aprobat si suplimentarea trupelor cu inca 30.000 de soldati.

In iulie, trupele americane au suferit cele mai mari pierderi de la inceputul conflictului din Afganistan – in 2001 – 66 de soldati pierzandu-si viata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult