Acasa InternationalExterne Declaratiile lui Lellouche criticate dur de cancelarul austriac

Declaratiile lui Lellouche criticate dur de cancelarul austriac

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Werner Faymann, cancelarul Austriei, a criticat declaratiile unui oficial guvernamental francez privind modul in care CE se adreseaza unui “mare stat”, subliniind ca toate tarile membre UE trebuie tratate egal, indiferent de marime.

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, a criticat miercuri modul in care Bruxellesul trateaza Franta in problema romilor. “Acest gen de derapaj este neconvenabil. Tonul pe care Reding l-a folosit pe aceasta tema este exagerat, rabdarea mea are limite, nu asa te adresezi unui mare stat”, a declarat Lellouche.

“Un lucru este incontestabil: Comisia Europeana este garantul tratatelor si stabileste daca este incalcat sau nu un tratat”, a declarat Werner Faymann. “Acest lucru se aplica atat Frantei, cat si tarilor mici sau medii. Nu pot exista standarde duble”, atrage atentia cancelarul austriac, citat de Mediafax.

Joi dimineata, eurodeputatul austriac Hannes Swoboda, vicepresedintele grupului socialist din PE, denuntase si el declaratiile lui Pierre Lellouche.

“Daca nu sunt acceptate criticile la adresa unui stat mare, acest lucru inseamna ca membrii Comisiei Europene nu pot aplica legislatia europeana decat statelor mici. Acest mod de gandire este inacceptabil”, sublinia Hannes Swoboda.

0 comentariu

Socrates 20-04-2010 - 13:45

Curat reuniune famigliara, nu vi se pare ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS