Acasa InternationalExterne Deepfake cu Bruce Willis în Rusia

Deepfake cu Bruce Willis în Rusia

scris de Misu Andrei
124 Afisari

Bruce Willis a făcut o reclamă pentru o companie de telefonie din Rusia – doar că actorul american nu a apărut nicio secundă în fața vreunei camere și nici nu a rostit vreo replică. A fost vorba despre un deepfake autorizat.

Bruce Willis a fost de acord ca figura lui să fie reprodusă digital și pusă peste fața unui actor real. Pentru asta, actorul ar fi primit între unu și două milioane de dolari, a estimat un cotidian din Rusia.

Clona digitală a fost făcută în circa două săptămâni de un sistem de inteligență artificială care a analizat fotografii și înregistrări cu Bruce Willis. Sunt încă limite mari – programul merge doar pentru prim-plan și anumite unghiuri. Dar compania din Rusia care a creat acest algoritm crede că acesta este viitorul cinematografiei, chiar dacă nu viitorul imediat.

Maria Chmir, antreprenor: Fața, în general, este cea care provoacă încredere sau neîncredere în cineva. Joacă un rol important pentru un om. Dar când sunt manipulări ale acestui element important pentru comunicare, apar dificultăți. Cred că aceste dificultăți sunt justificate, iar publicul are nevoie de timp să se obișnuiască.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult