Acasa InternationalExterne Defecțiuni tehnice la un Boeing-737 aparținȃnd Malaysia Airlines

Defecțiuni tehnice la un Boeing-737 aparținȃnd Malaysia Airlines

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

 Veștile proaste par sǎ nu pǎrǎseascǎ compania Malaysia Airlines, care a anunțat duminicǎ, 14 septembrie, defecțiuni tehnice ȋn timpul unui zbor la un Boeing-737.

Defecțiuni tehnicie la un Boeing-737 aparținȃnd Malaysia Airlines (foto:library.flight1.net)

Defecțiuni tehnice la un Boeing-737 aparținȃnd Malaysia Airlines (foto:library.flight1.net)

Un avion al Malaysia Airlines a fost nevoit să revină pe aeroportul din Kuala Lumpur la patru ore de la decolare din cauza unei defecțiuni a pilotului automat. Conform oficialilor companiei, aeronava tip Boeing-737, efectua o cursă Kuala Lumpur — Hyderabad (India). Oficialii Malaysia Airlines au declarat ȋntr-un comunicat de presǎ ulterior cǎ „defecțiunea constatată nu a avut niciun impact asupra securității aparatului sau a pasagerilor. Totuși, ca măsură de precauție, pilotul a decis să revină pe aeroportul de unde decolase”.

Anul 2014 a fost unul negru pȃnǎ ȋn prezent pentru compania aviaticǎ. La 8 martie, un avion al Malaysia Airlines ce efectua zborul MH370, Kuala Lumpur — Beijing, cu 239 persoane la bord, a dispărut de pe sistemele radar. Dispariția aparatului a rămas o enigmă, potrivit Agerpres. La scurt timp după decolare, avionul și-a schimbat planul de zbor, virând către vest, apoi către sud în direcția Oceanului Indian, unde a căzut din cauza terminării carburantului.

După patru luni, pe 17 iulie, un alt avion al Malaysia Airlines, ce zbura pe ruta Amsterdam — Kuala Lumpur, a explodat în zbor în estul Ucrainei, fragmentele aparatului căzând într-o zonă unde aveau loc confruntări între forțele guvernamentale ucrainene și separatiștii proruși. Kievul și rebelii se acuză reciproc pentru doborârea avionului, care avea la bord 298 de persoane, dintre care 193 cetățeni olandezi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult