Acasa InternationalExterne Delirul lui Putin: Ucrainenii au fost „spălați pe creier de naziști”

Delirul lui Putin: Ucrainenii au fost „spălați pe creier de naziști”

scris de Misu Andrei
95 afisari

Vladimir Putin a spus, joi seara, într-o declarație de presă, că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina se desfășoară conform planului, iar soldații ruși acționează ca niște „adevărați eroi”. Totodată, liderul de la Kremlin a acuzat „neonaziştii” ucraineni că folosesc populaţia ca scuturi umane în faţa ofensivei Rusiei.

Participând la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, Putin a apreciat că soldaţii ruşi sunt „adevărații eroi” în ofensiva împotriva Ucrainei şi a susţinut că forţele ucrainene împiedică civilii să utilizeze coridoarele umanitare create de armata rusă.

Totodată, Putin a acuzat forţele ucrainene că amplasează armament în zone locuite şi folosesc astfel populaţia ca scuturi umane pentru a putea acuza Rusia că atacă ţinte civile.

„Militarii noştri oferă coridoare sigure pentru civili, dar neonaziştii ucraineni şi mercenarii străini împiedică evacuările şi tratează civilii ca scuturi umane”, a afirmat Vladimir Putin, acuzând armata ucraineană că a instalat în zone rezidenţiale echipamente militare folosite în confruntări. De asemenea, liderul de la Moscova a avertizat, conform BBC, că vrea „distrugerea mentalităţii antiruse create de Occident”.

„Suntem în război cu neonaziștii. Nu voi renunța niciodată la convingerea mea că rușii și ucrainenii sunt un singur popor”, a spus liderul rus, adăugând că ucrainenii au fost „spălați de creier de naziști”.

Cu toate acestea, „operaţiunea militară specială se desfăşoară strict conform calendarului, conform planului”, a susţinut Putin, în a opta zi a invaziei asupra Ucrainei pe care a ordonat-o joia trecută, când a acuzat „abuzurile şi genocidul regimului de la Kiev” faţă de rusofonii din estul separatist al Ucrainei şi ignorarea de către Occident a cererilor Moscovei privind crearea unei noi arhitecturi de securitate în Europa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS