Acasa InternationalExterne Demonstrații pro-Rusia în orașele Germaniei

Demonstrații pro-Rusia în orașele Germaniei

scris de Misu Andrei
140 Afisari

Mai multe mitinguri pro-ruse au fost organizate duminică, în Germania, la inițiativa marii comunități rusofone a țării, care spune că a fost discriminată de începutul invaziei Rusiei în Ucraina.Aproximativ 600 de oameni fluturând un val de steaguri tricolore rusești s-au adunat în centrul Frankfurtului sub sloganul „împotriva urii și hărțuirii”.

Protestatarii s-au trezit mai întâi, în apropierea cartierului bancar al orașului, în fața unui contra-protest pro-Ucrainean de aproximativ 100 de persoane, cele două părți fiind printr-un cordon polițienesc.

Manifestația pro-rusă s-a pus în mișcare pentru a ajunge, potrivit organizatorilor, în principalul cimitir al orașului și a depune acolo flori pe mormintele soldaților sovietici căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În fruntea cortegiului se putea citi pe banner „Adevăr și diversitate de opinie mai degrabă decât PROPAGANDĂ”.

Sute de oameni s-au adunat și la Hanovra, în nordul ţării, la chemarea membrilor comunităţii rusofone, organizând un convoi de mașini. O contra-demonstrație a adunat 3.500 de oameni sub sloganul „Sprijiniți Ucraina!”.

Cu o zi înainte, la Lübeck, poliția a oprit un convoi similar de aproximativ 60 de vehicule din cauza „încălcării legislației” , în special „prin sprijinul manifestat pentru războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, precum și utilizarea de simboluri  interzise”, a spus poliția locală, scrie Ouest-France.Demonstrații au avut loc și la Stuttgart.

Exportarea conflictului ruso-ucrainean

Autoritățile se tem că conflictul ruso-ucrainean va fi importat pe teritoriul german.  Germania are 1,2 milioane de persoane originare, ele sau familiile lor, din Rusia și 325.000 din Ucraina, la care trebuie adăugată sosirea în ultima lună a peste 316.000 de refugiați ucraineni.

Proliferarea manifestaţiilor de denunţare a „rusofobiei” care ar fi cucerit Germania a stârnit o dezbatere aprinsă în ţară, pentru că autorităţile văd în aceasta un pericol de instrumentalizare în beneficiul tezelor apărate de Moscova în războiul cu Ucraina.

Cotidianul Bild a denunțat „procesiuni ale rușinii”. Duminică, publicația i-a acuzat pe participanții la noile proteste că sunt „fani Putin” care „neagă crimele de război”. Autoritățile de securitate „monitorizează îndeaproape măsura în care cetățenii ruși și ucraineni sunt expuși riscului în Germania”, a declarat ministrul german de interne Nancy Faeser.

1 comentariu

Mihai 12-04-2022 - 17:24

De la 1 Mai incepe sarabanda catuselor pentru criminali, tradatori si ajutoarele de criminali.
Pregatiti-va sapunul pentru spanzuratoare, retardatilor !

,,Sub zona industrială AzovStal există 24 de Km de tuneluri la 30 de metri adâncime. Acolo se află un obiectiv secret NATO – PIT-404 – și biolaboratorul secret NATO de arme biologice. Acolo sunt ofițeri NATO blocați de trupele ruse…Cu cât Rusia se apropie mai tare de biolaborator, cu atât este mai mare furia globaliștilor, sancțiuni, amenințări, isterie media și izolarea și discreditarea Rusiei. Biolaboratorul de sub uzina Azovstal din Mariupol, a fost construit și exploatat de societatea Metabiota cu legături la fiul lui Biden, Hunter Biden, Rinat Ahmetov și Zelensky…Trupele ruse si cecene au arestat ultimii 23 de conducatori ai Batalionului Azov din regiunile Mariupol, Kharkov si Kherson..Din cei 23 de comandanti, nici unul nu era ucrainean de origine astfel conform legitimării cu cărtile de identitate 8 erau cetațeni SUA, 6 cetățeni germani, 6 cetățeni britanici si 3 cetățeni francezi …Sunt informații că s-ar pregăti un atac cu bombă în New York pe 18 aprilie, apoi să se dea vina pe Rusia, fosila Biden prezentând niște dovezi false, pentru ca apoi să ordone un atac direct asupra avanposturilor Rusiei dinafara granițelor. Va urma un al doilea atac cu eliberarea de Antrax în DC pus în scenă tot de cabală…’’

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS