Acasa InternationalExterne Dezarmarea sirianǎ: Nominalizarea lui Ban Ki-moon pentru misiunea ONU-OIAC

Dezarmarea sirianǎ: Nominalizarea lui Ban Ki-moon pentru misiunea ONU-OIAC

scris de Laurentiu Banches
20 afisari

Secretarul general al ONU a decis să o numească pe olandeza Sigrid Kaag la conducerea misiunii comune ONU-OIAC desemnată să elimine arsenalul chimic sirian.

Dezarmarea sirianǎ: Nominalizarea lui Ban Ki-moon pentru misiunea ONU-OIAC

Ban Ki-moon a adresat duminică, 13 octombrie, o scrisoare în acest sens Consiliului de Securitate care ar urma să se pronunţe miercuri cu privire nominalizarea olandezei Sigrid Kaag. Consiliul a autorizat vineri crearea unei misiuni comune propuse de Ban, ce urma a fi condusă de un „coordonator special”. Această misiune va include 100 de persoane în efectiv complet şi îşi va avea sediul la Damasc, cu o bază în Cipru.

Sigrid Kaag are misiunea de a distruge armele chimice siriene până la 30 iunie 2014, conform unei rezoluţii adoptate la sfârşitul lui septembrie de Consiliu. O primă echipă de experţi a celor două organizaţii se află la faţa locului din 1 octombrie şi şi-a început activitatea.

Sigrid Kaag este din 2010 subsecretar general al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. După ce s-a alăturat ONU în 1994, venind de la Ministerul olandez pentru Afaceri Externe, ea a ocupat în special posturi la UNICEF (ca directoare regională pentru Orientul Mijlociu din 2007 până în 2010 cu sediul la Amman), la UNRWA (Agenţia pentru ajutorarea refugiaţilor palestinieni) şi la Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. În vârstă de 52 de ani, ea vorbeşte engleză, franceză, germană şi arabă. OIAC, laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 2013, îşi are sediul la Haga.

2 comentarii

IngerAlbastru 14-10-2013 - 10:56

Wow!!! formeaza comisii, se propune, se voteaza, se accepta, se propune iar solutii, le voteaza, le aplica, etc., … voteaza … voteaza … alege … culege ciuperci
… credeam ca e munca mai serioasa decat atit. Eram convinsa ca un profesional cu experienta militara va fi designat sa rezolve problema asta nu una cu functii de birou numai. Vai si amar de noi daca ceva ajunge in maini nepricepute!!!

un golan 14-10-2013 - 13:12

cum adica ” erai convinsa ” ? adica esti o cetateanca si nu un cetatean ? credeam ca esti cetatean , desi, ingerii nu au sex, pe vremuri, in Grivitei , la bloc, purtam discutii daca ingerii au sex sau sunt neutrii , adica n au nici pasarica si nici pasaroi .
acum imi aduc aminte ca era candva o carte ” ingerul albastru ” , nu mai sunt sigur , cred ca am citit o undeva pe la 13 ani si de acolo mi se trage , he he , adica nu mi am tras o cu ingerul albastru dar, in compensatie , am pus o cu multe alte diavolitze , he he , ce vremuri domnule , ce vremuri .
D.P.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult