Acasa InternationalExterne Dezastrul din Japonia în cifre

Dezastrul din Japonia în cifre

scris de D.P.
2 afisari

Datele prezentate în continuare arată impactul produs de cutremurul şi tsunamiul care au lovit Japonia la 11 martie, precum şi modul în care s-a acţionat pentru rezolvarea crizei nucleare care a urmat, transmite vineri Reuters.

dezastrul din Japonia

foto: Agerpres

Potrivit unui bilanţ întocmit de Agenţia Naţională de Poliţie din Japonia, până la ora 09:00 GMT a zilei de vineri, 25 martie, un număr total de 10.066 de persoane au fost declarate decedate, alte 17.452 fiind date dispărute în mod oficial, notează Agerpres. Tot până la momentul amintit, 245.605 oameni erau găzduiţi în adăposturile aflate pe tot cuprinsul ţării.

După ce Guvernul a decis să extindă aria de evacuare la 20 de kilometri, faţă de numai 10 kilometri cât se stabilise la 12 martie, un număr de 177.500 de persoane au fost nevoite să părăsească zona centralei Fukushima Daiichi. Guvernul a recomandat ca şi oamenii care locuiesc la mai puţin de 30 de kilometri de centrală să plece din acest perimetru.

Până la ora 09:00 GMT a zilei de vineri, 196.655 de gospodării din nordul ţării nu aveau electricitate, a anunţat compania Tohuku Electric Power Co, iar 660.000 de gospodării din 10 prefecturi nu aveau apă curentă.

În ceea ce priveşte numărul clădirilor afectate, 18.778 de imobile au fost distruse complet, a mai spus Agenţia Naţională de Poliţie.

Pagubele produse de cutremur şi de tsunami sunt estimate la o sumă cuprinsă între 198 şi 309 miliarde de dolari. Cifrele amintite reprezintă costurile implicate de distrugerea drumurilor, a fabricilor, caselor şi a altor elemente de infrastructură, însă nu acoperă şi pierderile economice determinate de lipsa de energie şi de distrugerile produse la centrala de la Fukushima.

Potrivit Ministerului japonez de Externe, 132 de ţări şi 34 de organizaţii internaţionale s-au oferit să acorde asistenţă Japoniei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult