Acasa InternationalExterne Dezastrul din pădurea amazoniană din Brazilia este imens

Dezastrul din pădurea amazoniană din Brazilia este imens

scris de Misu Andrei
171 afisari

Defrişarea pădurii amazoniene din Brazilia a fost mai accelerată decât au arătat informaţiile furnizate iniţial în 2019, potrivit unor date guvernamentale revizuite, informează Reuters, citată de Agerpres.

 

Agenţia de cercetare spaţială din Brazilia (INPE) a înregistrat 10.129 de kilometri pătraţi de teren despădurit pentru o perioadă anuală etalon din august 2018 până în iulie 2019. Această arie este echivalentă cu suprafaţa Libanului şi marchează o creştere cu 34,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Revizuirea este mai mare decât cifrele raportate iniţial de INPE, de 9.762 de kilometri pătraţi de pădure distrusă în această perioadă, marcând o creştere de 29,5%.

Datele pentru 2019 marchează cel mai înalt grad de despădurire constatat în pădurea amazoniană din Brazilia începând cu 2008, un nivel pe care îl atinsese deja înainte de revizuire. Revizuirea anuală a datelor în scopul acurateţii este o practică standard în cadrul INPE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult