Acasa InternationalExterne Dictatorii între ei: Putin se întâlneşte cu Lukaşenko şi Nazarbaev

Dictatorii între ei: Putin se întâlneşte cu Lukaşenko şi Nazarbaev

scris de M.A.
6 afisari

A refuzat ca prima întâlnire oficială să fie cu Barack Obama. În schimb, Vladimir Putin se va întâlni cu alţi dictatori: Aleksandr Lukaşenko, din Belarus, şi Nursultan Nazarbaev, din Kazahstan.

Putin Nazarbaev Lukasenko

Dictatorii între ei - Putin se întâlneşte cu Lukaşenko şi Nazarbaev (foto: kremlin.ru)

Nu foarte greu de înţeles, având în vedere că Uniunea vamală RusiaBelarusKazahstan este punctul de pornire al realizării Uniunii Euroasiatice, visul lui Vladimir Putin.

Serviciul de Presă al Kremlinului a confirmat traseul primei vizite de lucru a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. Pe 31 mai, şeful statului va vizita Minskul şi se va întâlni mcu Aleksandr Lukaşenko. Aceasta este prima vizită anunţată oficial de Serviciul de Protocol al administraţiei prezidenţiale.

De asemenea, s-a anunţat că Vladimir Putin a acceptat invitaţia lui Nursultan Nazarbaev de a vizita Kazahstanul. Nu este exclus ca această vizită să aibă loc pe 25 mai, când se împlinesc 20 de ani de la semnarea acordului între cele două state privind prietenia, cooperarea şi ajutorul reciproc.

Iniţial se aştepta ca prima vizită internaţională a lui Vladimir Putin în noua funcţie va avea loc pe 18-19 mai în SUA la summit-ul G8. Însă pe 14 mai s-a anunţat că în locul preşedintelui va participa la summit-ul din SUA premierul Dmitri Medvedev.

Aleksandr Lukaşenko este considerat de Uniunea Europeană şi SUA ultimul dictator stalinist al Europei, din cauza persecuţiilor asupra opoziţiei şi a regimului instaurat în Belarus de două decenii. De asemenea, Nursultan Nazarbaev se află într-o situaţie similară, conducând Kazahstanul de 20 de ani, la fiecare simulacru de alegeri prezidenţiale fiind ales cu peste 90% din voturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult