Acasa InternationalExterne UPDATE-Diplomaţi străini ţinuţi la poarta Casei Albe. MAE dezminte!

UPDATE-Diplomaţi străini ţinuţi la poarta Casei Albe. MAE dezminte!

scris de Ziua Veche
1 afisari

UPDATEMAE a dezminţit sâmbătă informaţiile conform cărora ambasadorul României în SUA, Adrian Vieriţa, nu ar fi fost lăsat să intre marţi la o petrecere organizată la Casa Albă la care fusese invitat.

 

„Ambasadorul României la Washington a participat la acea petrecere, marţi”, a precizat MAE.

Ambasadorul român la Washington s-a numărat printre diplomaţii care nu au putut participa la o recepţie organizată de Casa Alba, deşi fuseseră invitaţi, a declarat ambasadorul pakistanez în SUA, Hussain Haqqani, potrivit Mediafax. Computerul Casei Albe a amestecat numele şi datele de naştere a aproximativ 30 de ambasadori, determinând personalul care se ocupă de securitate să le ceară diplomaţilor respectivi să aştepte până la corectarea datelor, a explicat Haqqani. „Ambasadorul român şi cu mine am decis că, devreme ce era un eveniment de scurtă durată şi probabil s-ar fi încheiat înainte ca datele să fie triate, mai bine mergem acasă„, a adăugat el.

„A fost o greşeală, nu a fost un mesaj ascuns pentru nimeni”, a precizat acesta, adăugând că „ambasadorii Arabiei Saudite şi Rusiei s-au aflat, de asemenea, printre cei cărora li s-a cerut să aştepte”. Haqqani a declarat că, ulterior, secretarul american de Stat, Hillary Clinton, şi consilierul pentru Securitate Naţională James Jones i-a sunat pe el şi pe ceilalţi diplomaţi pentru a le prezenta scuze. „Deşi noi am simţit că nu este nevoie de acest lucru”, a completat el. Marţi, într-un salon de protocol al Casei Albe, preşedintele Barack Obama şi soţia sa Michelle au fost gazdele unei recepţii anuale, la care corpul diplomatic este în general bine reprezentat. Iar mai multor ambasadori li s-a interzis accesul la eveniment din cauză că numele şi datele de naştere nu erau înregistrate corect în sistemul informatic utilizat de Secret Service, însărcinat cu protecţia preşedintelui şi personalităţillor publice.

 

 

0 comentariu

FORESKIN 22-04-2010 - 19:24

…lumea era mai civilizata si mai normala….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult