Acasa InternationalExterne Diplomat român, numit Şef al Delegaţiei UE la Erevan

Diplomat român, numit Şef al Delegaţiei UE la Erevan

scris de M.A.
0 afisari

Dimplomatul român Traian Hristea a fost numit recent, de către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, în funcţia de Şef al Delegaţiei UE la Erevan.

Traian Hristea (foto panarmenian.net)

Traian Hristea (foto: panarmenian.net)

Traian Hristea este membru al Corpului Diplomatic şi Consular al României din anul 1995, a fost ambasador al României la Kiev în perioada 2005-2010 şi a condus, în perioada 2010 – 2011, Direcţia Prognoză şi Planificare Politică din Centrala MAE.

Prin nominalizarea lui Traian Hristea în funcţia de Şef al Delegaţiei UE la Erevan, România obţine o nouă poziţie de conducere în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), după nominalizarea ambasadorului Viorel Isticioaia în funcţia de director general pentru Asia la sfârşitul anului trecut.

În acest moment, prezenţa românească în cadrul SEAE se ridică la 15 persoane, din care 9 în centrala de la Bruxelles şi 6 în delegaţiile UE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult