Acasa InternationalExterne Directorul general al BP se pregateste sa demisioneze

Directorul general al BP se pregateste sa demisioneze

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Tony Hayward, directorul general al comapniei BP, se pregateste sa pararseasca acest post, negocierile fiind deja in desfasurare.

Potrivit BBC, un anunt oficial in acest sens urmeaza sa fie facut in urmatoasrele 24 de ore. Hayward a fost criticat extrem de dur pentru modul in care a gestionat catastrofa din Golful Mexic, precum si pentru o serie de gafe publice. Conform aceleiasi surse, Tony Hayward urmeaza sa fie inlocuit de colegul sau american, Bob Dudley.

0 comentariu

Un parinte 14-04-2010 - 09:51

O prevedere total gresita a legii o reprezinta finantarea pe elev si pe student, dupa caz. Aceasta prevedere a dus la scaderea calitatii invatamantului. Lucrul este arhicunoscut, dar nimeni nu vrea sa recunoasca gravitatea acestuia. Prin adoptarea acestei masuri, orice prostanac atins la note de un profesror exigent se va transfera la alta scoala, unde profesori mai pragmatici vor fi mai ingaduitori cu cei care nu invata, pentru a nu pierde fondurile alocate si pentru a face fata problemelor financiare (legate in special de salarii). Cu aceste metehne se confrunta si invatamantul universitar, pentru a putea plati salariile cadrelor didactice. De aici trebuie pornita reforma invatamantului. Cand nimeni nu isi va face griji legate de salarii, cresterea calitatii invatamantului romanesc va fi vizibila. Atunci profesorii vor putea sa noteze corect pe toti elevii si studentii, pentru ca fiecare sa se regaseasca acolo unde il aseaza efortul depus pentru a invata. Altfel, de frica lipsei fondurilor de salarii, profesorii vor fi ingaduitori si cu cei ce nu depun eforturi in pregatirea lor stiintifica. Si din aceasta cauza se ajunge la nedreptati si la scaderea calitatii invatamantului.

Liviu 22-04-2010 - 11:12

… daca nu IerEai si decan zau ca ti-as fi dat cateva circumstante atentuante ! Si nu te-as fi banuit nici de legaturi cu stii tu cine … Vorbesti de autonomia care a facut din facultati si universitati SRL-uri ?!!! Vorbesti de autonomia care va da dreptul sa urmati planuri de invatamant abracadabrante dupa ce stie „colectivu’ ” sa faca, dupa cum s-au „apdatat” dupa net ?!!! Ce autonomie este aia in care cereti banii populatiei si nu mai dati nicio socoteala, facand ce vreti voi fara nicio legatura cu realitatea si cerintele societatii, scotand pe banda rulanta niste tineri debusolati, invatati cu nemunca si pe care nu-i angajeaza nimeni in domeniu si in conformitate cu „diploma” primita ?! Sigur, matale Iesti „filosof” (vorba lui Dorel Visan din „cel mai iubit dintre pamanteni” !) si iti permiti sa faci orice speculatii, insa filozofia si politologia nu prea da de mancare (ultima chiar ia !!!). Dar oricum matale ai ordinele LU’ matale si ti-ar conveni probabil ca ministru al educatiei sa fie Oprea … Funeriu este EXACT ce trebuie si propune EXACT ce trebuie: stoparea minciunii si intoarcerea la adevar ! Vad ca va straduiti temeinic sa-l discreditati, atat din exterior cat si din interior, numai ca uitati un lucru: mai sunt pe aici si oameni care gandesc, carora nu ati apucat sa le spalati creierele si care mai au si curajul sa-si scrie opiniile luand atitudine !!!

Domnul Funeriu nu este savant si stie ce are de facut ! Lasati-l in pace si daca nu va face bine de abia atunci sa incepeti sa-l muscati !!! Oricum din prapastia in care ati dus voi invatamantul se va iesi extrem de greu si rezultatele nu se vor vedea decat peste 4 ani minim … Asa i-ati facut si lui Miclea ca daca-l lasati sa inceapa atunci cand era ministru altele erau datele problemei acum ! V-ati pus tunurile pe Funeriu dar omul este tare si o sa va rupeti dintii in el !!!

Liviu 22-04-2010 - 11:22

S-a ajuns pana intr-acolo incat studentii ameninta pe fata ca vor pleca din facultate iar „conducerea” ii incurajeaza in acest sens promitandu-le ca vor trece examenele numai daca vor fi prezenti, eliminandu-i totodata din sistem pe profesorii care de bine de rau mai tin cat de cat carma ca sandramaua sa nu esueze in locuri din care nu o mai poate scoate nimeni !!!

Insa nenorocirea si mai mare este ca in felul asta profesionistii au cam plecat din sistem, fiind promovati numai lingatorii, yes-man-ii, care intre timp au primit si toate gradele („stiintifice” ca pe celelalte pe au demult cusute sub limba cu care ling !!!) si au inceput sa acceada incet-incet spre posturile de conducere fiind evident sustinuti de mediocritati ca si ei dar care au devenit intre timp mai multi votand „democratic” ! Si cum odata invatati cu conducerea (ca ei oricum sunt guristi si nu profesionisti) greu ii mai poate convinge cineva sa se dea jos de pe scaune, numai o lege facuta ca lumea si care sa-i responsabilizeze pentru tampeniile care le fac ii poate aseza la locul lor inapoi in mediocritate si mocirla !!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult