Acasa InternationalExterne Directorul uneia dintre principalele închisori din Columbia a fost asasinat

Directorul uneia dintre principalele închisori din Columbia a fost asasinat

scris de Șt. C
241 Afisari

Directorul închisorii La Modelo, una dintre principalele unităţi penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi la Bogota, după ce primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi, a anunţat preşedintele ţării, Gustavo Petro, relatează AFP.

Colonelul în retragere Elmer Fernandez tocmai a fost asasinat (…) în timp ce se afla în maşina lui„, a declarat, la rândul său, ministrul Justiţiei Nestor Osuna într-un mesaj video.

Colonelul Fernandez „a preluat funcţia pe 4 aprilie, a executat ordinele disciplinare şi a efectuat percheziţii aleatorii. Astăzi, el a fost asasinat într-un mod abominabil„, a declarat preşedintele columbian Gustavo Petro pe reţeaua de socializare X.

Liderul de stânga a anunţat un „Consiliu de securitate extraordinar pentru a stabili măsuri pentru toate închisorile ţării”.

Columbia, cel mai mare producător mondial de cocaină, nu se confruntă de obicei cu nivelul de violenţă din închisorile din Ecuador, o ţară vecină în care unităţile penitenciare sunt epicentrul masacrelor şi atacurilor armate în ultimele luni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult