Acasa InternationalExterne Discursul lui Silvio Berlusconi dupǎ condamnare

Discursul lui Silvio Berlusconi dupǎ condamnare

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Silvio Berlusconi a dat asigurări duminică seara că Guvernul „trebuie să meargă înainte”, în contextul în care condamnarea sa a provocat o mare tensiune pe scena politică.

Silvio Berlusconi

Discursul lui Silvio Berlusconi dupǎ condamnare

„Am spus în mod clar şi direct că Guvernul trebuie să meargă înainte”, a spus Silvio Berlusconi în faţa a peste o mie de simpatizanţi reuniţi în faţa reşedinţei sale de la Roma pentru a-şi arăta sprijinul după condamnarea sa la Curtea de Casaţie. „Guvernul trebuie să continue să ia măsurile economice, iar noi am spus în mod clar şi direct că Parlamentul trebuie să meargă înainte pentru a vota aceste măsuri economice”, a continuat el.

Manifestaţia a fost organizată de Poporul Libertăţii (PdL), partidul lui Il Cavaliere, sub sloganul „Duminică în stradă pentru democraţie şi libertate”. „Aceasta va fi ocazia de a ne aduna în jurul liderului nostru şi de a confirma, împreună cu el, marea forţă şi marea determinare a unui popor care nu cunoaşte ura şi care crede cu adevărat în libertate şi democraţie”, adaugă partidul pe site-ul său de Internet, potrivit mediafax.

„Apropierea şi căldura voastră mă consolează după toate durerile şi suferinţele din ultimele zile”, le-a spus el susţinătorilor săi la începutul discursului. În pofida tonului său conciliant faţă de Guvern şi majoritatea de centru-dreapta care îl sprijină, Berlusconi nu şi-a reţinut criticile la adresa justiţiei, care l-a condamnat la un an de închisoare pentru fraudă fiscală. „Sunt aici, rămân aici şi nu renunţ, iar noi vom continua împreună această luptă pentru democraţie şi libertate, pentru ca cetăţenilor să nu le fie teamă că vor merge la închisoare fără să fi comis vreo greşeală”, a conchis Berlusconi în alocuţiunea sa de aproximativ 15 minute.

1 comentariu

digital 05-08-2013 - 17:14

porklusconi?!
hahaha!
pârnaie scrie pe tine, ca și pe kior, dealtfel!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult