Acasa InternationalExterne Discuție telefonicǎ Merkel – Poroșenko privind criza din Ucraina. Vezi ce au vorbit!

Discuție telefonicǎ Merkel – Poroșenko privind criza din Ucraina. Vezi ce au vorbit!

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Angela Merkel l-ar fi sunat ȋn seara de luni, 6 octombrie, pe președintelui ucrainean Petro Poroșenko pentru a evoca „punerea în aplicare a acordului de încetare a focului”.

Discuție telefonicǎ Merkel – Poroșenko privind criza din Ucraina (foto:inform.kz)

Discuție telefonicǎ Merkel – Poroșenko privind criza din Ucraina (foto:inform.kz)

Purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert, a afirmat cǎ „punerea în aplicare a acordului de încetare a focului a fost în centrul”. Conform acestuia, președintele ucrainean s-a referit în timpul discuției cu cancelarul la „atacurile persistente ale separatiștilor, în special asupra aeroportului din Donețk”. „Poroșenko a salutat eforturile germane, ca și pe cele ale Franței, pentru a mobiliza drone în vederea verificării respectării încetării focului”, a adăugat Seibert.

„Cel mai important lucru este deplina aplicare a acordului de la Minsk”, a subliniat purtătorul de cuvânt, adăugând că „Rusia ar trebui să-și exercite influența în mod mult mai clar asupra separatiștilor pentru a contribui la o stabilizare”. Ȋnfruntǎrile violente continuǎ ȋn Ucraina ȋn pofida existenței unui „armistițiu.” Astfel, conform Agerpres, ȋn timp ce cel puțin 80 de soldați și civili ucraineni au murit în lupte într-o lună de „armistițiu” teoretic, trei civili au fost uciși și patru răniți luni la Donețk, în bombardamentul unui cartier din apropierea aeroportului, a anunțat primăria acestui bastion rebel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult