Acasa InternationalExterne Discuții telefonice Poroșenko – Merkel: Ce au vorbit despre Donbas ?

Discuții telefonice Poroșenko – Merkel: Ce au vorbit despre Donbas ?

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Angela Merkel și Petro Poroșenko au avut douǎ discuții telefonice ȋntr-o singurǎ zi pe tema situației din estul Ucrainei.

Discuții telefonice Poroșenko – Merkel: Ce au vorbit despre Donbas ? (foto:balrad.com)

Discuții telefonice Poroșenko – Merkel: Ce au vorbit despre Donbas ? (foto:balrad.com)

Petro Poroșenko ar fi a anunțat-o pe Angela Merkel că intenționează să utilizeze toate posibilitățile pentru realizarea planului de pace, iar pentru aceasta partea ucraineană este deschisă cooperării în cadrul grupului de contact, chiar din zilele următoare, potrivit informațiilor oferite de biroul de presǎ al președinției ucrainene.  Totodatǎ, Poroșenko și Merkel ar fi cǎzut de acord sǎ coordoneze eforturile, înainte de reuniunea din 30 august a Consiliului European, pentru posibile noi acțiuni ferme din partea Uniunii Europene.

Cei doi au mai avut o discuție telefonicǎ și ȋn urmǎ cu douǎ zile cȃnd au vorbit despre dizolvarea Radei Supreme și căile de soluționare a crizei din regiunea Donbas. Atunci „Petro Poroșenko a informat-o pe Angela Merkel în legătură cu deteriorarea situației din Donbas. Interlocutorii au discutat de asemenea despre decizia președintelui de a dizolva Rada Supremă. Părțile au convenit că acest lucru constituie un pas în direcția așteptărilor societății civile ucrainene, precum și o cale pentru întărirea instituțiilor democratice în Ucraina”, potrivit unui comunicat postat pe site-ul președinției.

Un raport al ONU, prezentat de mediafax aratǎ cǎ ȋnfruntǎrile dintre armată şi rebeli proruşi în estul Ucrainei s-au soldat începând din aprilie cu moartea a cel puţin 2.220 de civili şi militari, dintre care 1.200 au fost ucişi în ultima lună.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult