Acasa InternationalExterne DISPARIŢIA zborului MH370. Au fost găsite resturi din aeronavă

DISPARIŢIA zborului MH370. Au fost găsite resturi din aeronavă

scris de C.S.
12 afisari

Malaysia cere ajutorul teritoriilor din apropierea insulei pe care a fost găsit un fragment despre care indiciile arată că ar proveni din avionul care asigura zborul MH370, dat dispărut anul trecut, să extindă zona de căutare a fragmentelor aeronavei, relatează AP în pagina electronică.

Noi detalii ȋn ancheta zborului MH370 dat dispǎrut (foto:information-age.com)

Noi detalii ȋn ancheta zborului MH370 dat dispǎrut (foto:information-age.com)

Ministrul Transporturilor Liow Tiong Lai a declarat duminică, citat într-un comunicat, că Departamentul Aviaţiei Civile cere acestor autorităţi să le permită experţilor „să facă analize mai profunde în cazul în care pe uscat ajung alte fragmente, care să ne ofere indicii suplimentare despre aeronava dispărută„.

Fragmentul de aripă găsit miercuri pe Insula Reunion a fost verificat de către autorităţile franceze şi alţii, inclusiv Boeing, care au confirmat că provine de la un avion de tip Boeing 777, se mai arată în comunicat. Avionul Boeing 777 care efectua zborul MH370 este singurul dat dispărut.

Un oficial american a confirmat aceeaşi informaţie după ce a fost găsit fragmentul de aripă.

Un al doilea fragment de avion, o uşă, a fost găsit pe insula Reunion, unde în urmă cu câteva zile a fost descoperit un alt fragment dintr-un avion Boeing 777, informează site-ul foxnews.com

Site-ul foxnews.com citează Sky News, care a anunţat că fragmentul a fost descoperit la sud de oraşul Saint-Denis, respecitv într-o altă zonă decât cea în care a fost găsit fragmentul identificat ca fiind un „flaperon” de Boeing 777 – un flaps de pe aripile unui avion pe care piloţii îl acţionează la decolare sau la aterizare.

Fragmentul de avion descoperit săptămâna aceasta pe o plajă din Réunion a fost adus cu un zbor comercial Air France pe Aeroportul Orly, la Paris, sâmbătă dimineaţa, de unde urma să fie trimis la Toulouse pentru a fi expertizat.

Fragmentul găsit miercuri este al unui avion Boeing 777, cel mai probabil al aeronavei malaysiene dispărute în martie 2014, a declarat, vineri, Abdul Aziz Kaprawi, adjunctul ministrului malaysian al Transporturilor.

Adus într-o cutie, fragmentul, cu o lungime de doi metri şi o lăţime de un metru, urma să fie transportat rutier, sub escorta jandarmilor, la Balma, în apropiere de Toulouse, unde va fi analizat începând de miercuri.

Bucăţi dintr-o valiză maro, găsite joi în apropierea fragmentului de epavă, vor fi, de asemenea, expertizate într-un laborator al jandarmeriei situat în apropiere de Paris, potrivit Parchetului din Paris.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care asigura zborul 370 (MH370) de la Kuala Lumpur la Beijing a dispărut de pe radare pe 8 martie 2014 cu 239 de persoane la bord.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult