Acasa InternationalExterne Dispută între Franța și președintele Parlamentului European

Dispută între Franța și președintele Parlamentului European

scris de Misu Andrei
85 afisari

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, s-a declarat „supărat și surprins” de presiunile pe care le face guvernul francez, în actualele condiții de pandemie, pentru ca eurodeputații să-și reia activitățile la Strasbourg. Disputa referitoare la locul de desfășurare a sesiunilor plenare ale Parlamentului European durează de ceva timp și pare să se intensifice, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Sediul oficial al Parlamentului European este la Strasbourg, în Franța, dar instituţia europeană mai are un sediu la Bruxelles. De obicei, în oraşul francez se desfășoară doar sesiunile plenare.

Din cauza crizei sanitare, din luna februarie Parlamentul European nu a mai avut sesiuni plenare la Strasbourg, acestea desfăşurându-se la Bruxelles pentru a limita deplasările.

Pe de altă parte, tot mai mulţi europarlamentari avertizează asupra costului financiar şi ecologic pe care îl presupune deplasarea în fiecare lună a circa 2.500 de persoane de la Bruxelles la Strasbourg. Au fost votate şi rezoluţii care cer stabilirea unui sediu unic, dar aceasta ar necesita o modificare a tratatelor, pe

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult