Acasa InternationalExterne Dobriţoiu şi Gitenstein, despre moartea militarului român Ion-Lucian Leuştean

Dobriţoiu şi Gitenstein, despre moartea militarului român Ion-Lucian Leuştean

scris de M.A.
5 afisari

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, şi ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, au transmis condoleanţe familiei sublocotenentului post-mortem Ion-Lucian Leuştean.

Corneliu Dobritoiu si Mark Gitenstein

Corneliu Dobritoiu si Mark Gitenstein, despre moartea militarului român Ion-Lucian Leuştean

“Am fost întristat să aflu despre moartea sublocotenentului post-mortem Ion-Lucian Leuştean, care s-a luptat pentru viaţa sa timp de opt luni de zile, de când a fost rănit în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat în timpul unei misiuni în Afganistan în septembrie 2011. Atât personal, cât şi în numele Guvernului SUA, vreau să transmit cele mai sincere condoleanţe familiei, prietenilor şi camarazilor săi de arme.

Aş dori să mulţumesc echipei medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central pentru eforturile de lungă durată din ultimele luni în scopul salvării vieţii sublocotenentului Leuştean.

Sublocotenentul Leuştean şi-a dat viaţa pentru o cauză nobilă, lupta împotriva extremismului din Afganistan şi asigurarea unui viitor mai bun pentru toţi cetăţenii acelui stat. Curajul dovedit de soldaţii români care participă la misiunile desfăşurate de NATO în Afganistan este admirabil, iar Statele Unite ale Americii sunt mândre că România este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi”, spune, în mesajul său, ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein.

“Am aflat cu profundă durere despre trecerea în nefiinţă a camaradului nostru, sublocotenentul post-mortem Ion-Lucian Leuştean. Vestea aceasta tristă, primită chiar în debutul mandatului de ministru al Apărării Naţionale, mă face să fiu şi mai determinat în angajamentul pe care mi l-am asumat, acela de a securiza, prin toate pârghiile posibile, misiunile încredinţate militarilor români în teatrele de operaţii.

Toate unităţile militare l-au comemorat astăzi pe sublocotenentul post-mortem Ion-Lucian Leuştean iar întreaga conducere a ministerului este alături de familia îndoliată. Ştiu că nu există cuvinte care să le poată alunga durerea şi tristeţea care le încearcă acum pe mama şi sora eroului nostru, precum şi pe toţi cei care l-au cunoscut, iubit şi apreciat.

Ion-Lucian Leuştean era un tânăr militar curajos, profesionist, pe care colegii şi comandanţii şi-l amintesc ca pe un om bun, cald şi pe care se puteau baza oricând la greu. Aşa a fost şi în dimineaţa zilei de 7 septembrie 2011, când a executat cu deosebit curaj o misiune de cercetare a unui obiectiv terestru. Ion-Lucian cunoştea foarte bine zona în care acţiona şi executase cu succes multe misiuni de patrulare şi cercetare împreună cu camarazii săi. Din nefericire, destinul a făcut ca, în urma deflagraţiei unui perfid dispozitiv exploziv improvizat, camaradul nostru să fie grav rănit.

Pentru Ion-Lucian armele au tăcut în acea zi de toamnă, însă el a început, odată ce pe câmpul de bătălie s-a aşternut liniştea, o luptă şi mai teribilă: cea pentru propria viaţă. A fost o luptă lungă, grea, plină de suferinţă, pe care a purtat-o curajos şi pe care, din păcate, cu toate eforturile medicilor americani şi români, n-a mai avut puterea să o câştige.

Ne rugăm pentru odihna sufletului camaradului nostru, eroul sublocotenent post-mortem Ion-Lucian Leuştean. Dumnezeu să îl aibă în paza Sa!”, afirmă ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu.

4 comentarii

digital 09-05-2012 - 19:30

dacă nu aș fi respectat memoria acestui militar romăn,căzut într-un război,și nu la datorie cum fals o declamă unii din politicienii acestei țări,aș fi avut ceva să-i transmit și lui,gâtenștain,dar mă abțin,pentru a onora,simplu memoria unui român,mort pe câmpul de luptă!!!

digital 09-05-2012 - 19:46
ruski celovek 09-05-2012 - 20:51

Esti cinic si marlan,astia toti se picura in gura ta,esti mic
si nul.
Pe militar sa-l ierte Dumnezeu,a murit cu demnitate de roman adevarat!!!!

digital 09-05-2012 - 21:02

du-te dreq de mujik!
ce-am zis io și ce-ai înțeles tu!nu mai intra pe forumurile românești cretinache!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult