Acasa InternationalExterne Document secret american uitat intr-un hotel din Londra

Document secret american uitat intr-un hotel din Londra

scris de Ziua Veche
4 afisari

Un document confidential al guvernului american care continea strategia SUA cu privire la schimbarile climatice a fost uitat intr-un computer dintr-un hotel londonez.


 

Intitulat “Obiective strategice in comunicare” si datat 11 martie 2010, documentul contine principalele mesaje pe care administratia americana vroia sa le trasmita in cadrul intalnirii de la Cancun, Mexic, in noiembrie, unde SUA trebuie sa raspunda criticilor cu privire la principalele schimbari climatice datorate poluarii.

Printre principalele mesaje din text, in document se specifica faptul ca “trebuie imputernicita ideea ca SUA duce negocieri cu reprezentantii ONU intr-un efort de a crea un regim special de combatere a schimbarilor climatice”. De asemenea, in acelasi document apar si lucruri ingrijoratoare cu privire la aceste strategii, putandu-se citi ca trebuie sa aiba loc mai multe intalniri secrete intre reprezentanti ai SUA si negociatorii ONU pentru a contracara criticile la adresa administratiei americane.

In documentul lasat la voia sortii in hotelul londonez se mai adauga faptul ca acordul de la Copenhaga trebuie facut public pe intelesul tuturor.

Peste 110 tari sunt acum asociate acestui acord, dar nu a fost adoptat de cele 192 de tari care fac parte, in cadrul ONU, din conventia cu privire la clima. SUA a refuzat sa ofere ajutor pentru unele din tarile care nu au sprijinit documentul de la Copenhaga. Datorita acestor masuri, tari precum China, India si Brazilia refuza sa adopte noile masuri specificand ca acordul nu este legal, nu are specificatii clare cu privire la reducerea gazelor de sera si indica ca si limita de crestere a temperaturii cu 2 grade Celsius pe care unii experti o vad ca o serioasa alarma la adresa temperaturii de pe continentul african si alte parti ale planetei.

0 comentariu

Zob 10-04-2010 - 11:24

Am un blog special cu pestileţele Capitalei Republicii Capitaliste România.

Zob Gheorghe 22-06-2010 - 10:01

atinganos.wordpress.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult