Acasa InternationalExterne Doi lideri religiosi iranieni vor uciderea celor care ard Coranul

Doi lideri religiosi iranieni vor uciderea celor care ard Coranul

scris de Ziua Veche
2 afisari

.“Sangele persoanei care arde (un exemplar din) Coran poate fi varsat cu siguranta. Dar in legatura cu aceasta problema, nici o actiune nu poate fi intreprinsa fara permisiunea unui judecator religios”, a precizat ayatollahul iranian Chirazi, potrivit agentiei Fars, citate de Mediafax.

Ayatollahul Nasser Makarem Chirazi, alaturi de ayatollahul Hossein Nouri Hamedani au cerut luni moartea celor care ard Coranul, a anuntat agentia de presa Fars, in conditiile in care mai multe sute de persoane au protestat in fata ambasadei Elvetiei, care reprezinta interesele americane la Teheran, in conditiile in care relatiile diplomatice dintre Washington si Teheran au fost rupte dupa revolutia islamica din 1979. “Din punct de vedere al jurisprudentei, este obligatorie si necesara opozitia la astfel de idei si trebuie ucise toate persoanele care comit acest act”, a declarat ayatollahul Hamedani, in timp ce ayatollahului Chirazi a sustinut ca o astfel de decizie trebuie luata dupa consultarea unui judecator religios.

La randul sau, ghidul suprem a denuntat o “actiune rauvoitoare”. “Ea este continuarea unei lupte impotriva islamului, condusa de sionism si regimul american (…). Acest incident arata ca ceea ce este vizat prin ‘oprimarea mondiala’ este islamul, Coranul”, a declarat Ali Khamenei, intr-un mesaj publicat pe site-ul de Internet al televiziunii de stat. “Incidentul nu are nimic de-a face cu Biserica si crestinismul (…). Noi, musulmanii, nu vom comite niciodata acte similare impotriva credintelor sacre ale unor alte religii”, a continuat el.

Ghidul suprem iranian a afirmat ca “toti musulmanii cer Guvernului american, daca este sincer, sa declare ca nu este implicat in aceste acte, sa ii pedepseasca pe cei vinovati de aceasta mare crima”.

Mai multi oficiali iranieni, printre care presedintele Mahmoud Ahmadinejad, au calificat drept un “complot sionist” proiectul unei Biserici americane care intentiona sa arda exemplare din Coran cu ocazia comemorarii a noua ani de la atentatele din 11 septembrie.

Pastorul extremist Terry Jones a renuntat sa isi puna in aplicare amenintarea de a arde exemplare din Coran. Luni, aproximativ 500 de persoane au manifestat impotriva Statelor Unite in fata ambasadei Elvetiei, din nordul Teheranului, in semn de protest fata de apelurile de a arde exemplare din Coran.

0 comentariu

gemenaru 20-04-2010 - 19:25

Israel e unica tara din lume daca vrei sa stii care lupta cu desavarsire impotriva hotiei si a coruptiei.
In momentul de fata se judeca pe fostul premier Olmert,fostul ministru de finante e la zdup,si e pe tapet un proces de proprtii impotriva unor mari oamemi de afaceri si oficiali din Jerusalim in procesul de mituiri pentru construcia unui cartie super de acolo.
Asa ca citeste mai mult si latra mai putin.
Te stie deja toata lumea…..

un crestin 21-04-2010 - 05:44

VESNIC SA TRAIESTI, ISRAELE !

http://www.youtube.com/watch?v=dqFOxKPD_Ok

Daca voi va preentati la Eurovision cu asa cantare de lauda, atunci sa nu se mire nimeni ca Dumnezeu v-a facut cap si nu coada.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult