Acasa InternationalExterne Doi muncitori au intrat în Reactorul 1 de la Fukushima. Ce fac

Doi muncitori au intrat în Reactorul 1 de la Fukushima. Ce fac

scris de D.P.
1 afisari

Muncitorii au intrat, joi, în clădirea reactorului numărul 1 al centralei Fukushima Daiichi (nord-est) pentru prima dată de la avarierea ei în urma unui tsunami la 11 martie, a anunţat operatorul japonez al centralei.

Doi muncitori au intrat în Reactorul 1 de la FukushimaDoi muncitori, îmbrăcaţi în costume de protecţie şi cu butelii de oxigen, au intrat în clădire, în cadrul unei operaţiuni care urmăreşte să pună în aplicare un sistem de ventilaţie pentru scăderea nivelului de radioactivitate, a declarat un purtător de cuvânt al Tokyo Electric Power (Tepco), citat de Mediafax.

Muncitorii companiei de electricitate japoneză încearcă de aproape două luni să restabilească circuitele de răcire a patru reactoare avariate de uriaşul val seismic din 11 martie.

Operatorul apreciază că vor fi necesare trei luni pentru ca radioactivitatea să înceapă să se reducă şi nouă luni pentru răcirea reactoarelor.

Situată pe malul oceanului Pacific, Fukushima Daiichi este una dintre cele mai vechi centrale din Japonia, primul său reactor fiind construit la începutul anilor ’70.

Seismul şi tsunami din 11 martie au devastat coasta pacifică la nord-est de Tokyo, provocând moartea sau dispariţia a aproximativ 26.000 de persoane, potrivit ultimului bilanţ oficial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult