Acasa InternationalExterne Doi suspecți reținuți după accidentul de la metroul din Moscova

Doi suspecți reținuți după accidentul de la metroul din Moscova

scris de G. D.
25 afisari

Doi suspecți au fost reținuți după deraierea unei garnituri de tren la metroul din Moscova, soldată cu cel puțin 22 de morți, în cel mai grav accident din istoria de 79 de ani a metroului moscovit, a anunțat miercuri Comitetul rus de anchetă, citat de Ria Novosti, AFP și Efe.

Doi suspecți reținuți după accidentul de la metroul din Moscova

Doi suspecți reținuți după accidentul de la metroul din Moscova

Anchetatorii au reținut doi suspecți pentru încălcarea normelor de securitate în transporturi‘, a indicat comitetul de pe lângă Parchetul General rus, principalul organism însărcinat cu anchetele penale în Rusia, precizând că este vorba de doi maiștri.

După cum a declarat miercuri o sursă din poliția Moscovei pentru agenția de presă Ria Novosti, catastrofa de la metrou ar putea să aibă drept cauză lucrări de întreținere, efectuate în mod neglijent, în ajunul accidentului, la sistemul de semnalizare.

Autoritățile ruse au declarat pentru miercuri o zi doliu la Moscova în memoria victimelor accidentului de la metrou, în timp ce ancheta privind cauzele catastrofei continuă.

La scurt timp după accident, purtătorul de cuvânt al Comitetului de anchetă, Vladimir Markin, a exclus posibilitatea unui atac terorist, dar a spus că ‘toate celelalte piste rămân deschise’. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că se așteaptă ca joi dimineață circulația trenurilor să fie reluată în zona de metrou afectată de dezastru.

Garnitura de tren a deraiat marți dimineață, la o oră de vârf, în secțiunea dintre stațiile ‘Park Pobedî’ (‘Parcul Victoriei’) și ‘Slavianski bulivar’ (‘Bulevardul slav’), atunci când trenul se îndrepta din centrul Moscovei spre suburbii.

Potrivit celui mai recent bilanț al tragediei din ajun de la metroul din Moscova, 22 de persoane au murit, aproximativ 160 au fost rănite, dintre care 149 sunt spitalizate, iar 42 dintre ele se află în stare gravă.

6 comentarii

pathfinder 16-07-2014 - 16:34

Doi suspecti?
Numai doi?

Mircea 16-07-2014 - 16:35

Erau mai multi dar nu au rezistat la ancheta.

pathfinder 16-07-2014 - 16:45

Posibil.
Eu ma gandeam ca aia doi au sefi.
Care la randul lor au alti sefi.
Si tot asa … pana la seful cel mare! 🙂
Daca tot e sa gaseasca vinovatul…

UnUL 16-07-2014 - 16:51

Au fost ei, n-au fost ei, oricum vor mărturisi.

Antibasistul 16-07-2014 - 17:24

Dar tu cind marturisesti ca esti securist basist propagandist si tac-tu turnator?!

UnUL 16-07-2014 - 17:58

Când va fi adevărat; dar cum toate astea sunt doar minciuni gogonate…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult