Acasa InternationalExterne Donald Trump, desemnat oficial candidat republican la Casa Albă

Donald Trump, desemnat oficial candidat republican la Casa Albă

scris de A.P.
14 afisari

Miliardarul Donald Trump a fost desemnat în mod oficial marți la Convenția republicană de la Cleveland, Ohio, drept candidat al partidului la Casa Albă pentru alegerile din noiembrie în Statele Unite, informează AFP și DPA.

Donald TrumpPotrivit rezultatelor alegerilor primare, omul de afaceri în vârstă de 70 de ani a primit sprijinul majorității (1.237) delegaților pentru a obține învestitura.

El va accepta oficial numirea sa joi seară la închiderea convenției republicane.
Fiul său, Donald J. Trump Jr. — este cel care a anunțat sprijinul a 89 de delegați din statul New York de unde provine magnatul imobiliar, plasându-și tatăl deasupra numărului de 1.237 de delegați necesari oficial pentru a fi numit candidatul prezidențial al partidului, notează DPA.

Trump a ajuns la numărul necesar de delegați chiar dacă unii au încercat să perturbe procedura cu o zi înainte și au rămas nemulțumiți de ascensiunea politică a acestui „outsider”.

Atunci când Trump și-a anunțat candidatura în urmă cu mai mult de un an, el a fost văzut ca un câștigător puțin probabil printre alți 17 candidați, politicieni cu experiență și stele ale partidului în ascensiune. Cu toate acestea, el a devenit rapid din ce în ce mai popular și toți adversarii săi s-au retras din cursă, mai notează DPA.

Trump este de așteptat să se confrunte cu candidatul democrat prezumtiv Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie. Democrații își vor
desemna candidatul la o convenție a partidului la Philadelphia săptămâna viitoare.

„Felicitări tată, te iubim”, a spus Don Jr., înconjurat de frații și surorile sale, notează France Presse.

„Este uimitor. Este ireal. El a fost un outsider absolut și a reușit. Sunt atât de mândră de el”, a reacționat la CNN fiica sa Ivanka.

Candidatul republican la Casa Albă Donald Trump, desemnat oficial de partidul său marți la convenția de la Cleveland, a declarat că el este în fruntea unei „mișcări”, într-un mesaj video adresat delegaților, relatează AFP.

„Împreună am obținut rezultate istorice, cu cel mai mare număr de voturi obținute vreodată în istoria partidului republican”, a afirmat Donald Trump în acest scurt mesaj video difuzat în sala de sport unde are loc convenția de învestitură . „Aceasta este o mișcare. Dar trebuie să mergem până la capăt”, a adăugat el.

Donald Trump a anunțat că va fi prezent acolo miercuri seară, înaintea marelui său discurs de învestitură joi seară.

„Veți avea granițe puternice. Veți scăpa de SI (Statul Islamic). Vom restabili ordinea, rapid”, a adăugat el.

Puțin mai devreme, delegații republicani l-au învestit oficial pe miliardar drept candidat al partidului pentru alegerile prezidențiale din noiembrie în Statele Unite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult