Acasa InternationalExterne Donald Trump i-ar fi cerut ajutorul președintelui Chinei pentru a fi reales

Donald Trump i-ar fi cerut ajutorul președintelui Chinei pentru a fi reales

scris de Misu Andrei
62 afisari

Donald Trump i-ar fi cerut ajutorul președintelui chinez Xi Jinping ca să fie reales la scrutinul din acest an. Este doar una dintre informațiile care apar în cartea de memorii pe care John Bolton, fostul său consilier pentru securitate națională, o va publica la 23 iunie.

Fost apropiat al liderului american, John Bolton susține în carte că Donald Trump a fost mult mai aproape decât s-a crezut până acum de a-și retrage țara din NATO.

Și asta nu e tot: potrivit fostului consilier, Trump a declarat la un moment dat că jurnaliștii care nu-și dezvăluie sursele sunt „niște gunoaie care merită executate”.

Totodată, președintele nu părea să știe că Marea Britanie deține arme nucleare și și-a întrebat apropiații dacă Finlanda nu face parte cumva din…Rusia.

În acest context, administrația de la Washington face tot posibilul să oprească publicarea cărții și îl dă în judecată pe John Bolton. Oficialii americani susțin că volumul ar conține informații clasificate care ar afecta securitatea Statelor Unite. Cartea se numește „The Room Where It Happened, A White House Memoir”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult