Acasa InternationalExterne Donald Trump l-a grațiat pe Michael Flynn, suspectat de simpatii proruse

Donald Trump l-a grațiat pe Michael Flynn, suspectat de simpatii proruse

scris de Misu Andrei
57 afisari

Președintele Donald Trump, aflat la final de mandat, a anunțat miercuri că l-a grațiat pe fostul său consilier pe probleme de securitate națională, Michael Flynn, punând astfel capăt unui scandal judiciar care durează de trei ani.Fostul general de armată Flynn a pledat vinovat în 2017 pentru că a minţit FBI-ul cu privire la contactele sale cu ambasadorul Rusiei la Washington. El a fost consilierul lui Trump doar câteva săptămâni, până a izbucnit scandalul întâlnirii cu diplomatul rus.

„Îmi revine marea onoare de a anunța că generalului Michael T. Flynn i-a fost acordată grațierea. Felicitări lui și minunatei sale familii, știu că veți avea cu adevărat o sărbătoare fantastică de Ziua Recunoștinței”, a scris Donald Trump pe Twitter, confirmând astfel informații care apăruseră deja în presă în legătură cu intenția sa de a-l grația pe Flynn.

Discuţiile secrete dintre Michael Flynn şi ambasadorul Rusiei la Washington, în decembrie 2016, înainte de învestirea lui Donald Trump, au fost punctul central al anchetei desfăşurate ulterior de procurorul special Robert Mueller asupra suspiciunilor privind existenţa unei înţelegeri secrete între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult