Acasa InternationalExterne Donald Trump: „Vom câștiga în noiembrie”

Donald Trump: „Vom câștiga în noiembrie”

scris de D.P.
3 afisari

Donald Trump, devenit marți candidatul probabil al Partidului Republican în cursa pentru Casa Albă, s-a arătat convins de victoria sa la alegerile prezidențiale din noiembrie unde, cel mai posibil, o va înfrunta pe democrata Hillary Clinton, scrie AFP.

Donald Trump„Vom câștiga în noiembrie, vom câștiga grandios și va fi America mai întâi”, a declarat el într-un discurs după ce a învins la primarele din statul Indiana.

Donald Trump a obținut marți o victorie majoră la primarele republicane din Indiana, apropiindu-se în marș forțat de învestitura pentru prezidențialele din noiembrie, relatează AFP.

Posturile americane de televiziune l-au declarat învingător în fața senatorului ultraconservator Ted Cruz și a guvernatorului John Kasich imediat după închiderea secțiilor de votare din acest stat industrial situat în regiunea Marilor Lacuri.

În tabăra democraților, învingătorul urmează să fie anunțat, dar Hillary Clinton îl devansa pe senatorul Bernie Sanders ca număr de voturi obținute.

Potrivit unor rezultate parțiale, Donald Trump este creditat cu peste 50% din voturi, Ted Cruz 33%, iar John Kasich 10%.

Este a șaptea victorie consecutivă pentru miliardarul populist pe care nimic nu pare să îl poată opri, în pofida mobilizării unei părți a conducerii republicanilor.

El nu a ajuns încă la majoritatea de 1.237 de delegați pentru a obține incontestabil învestitura, dar probabilitatea unei victorii generale până la ultimele primare de la 7 iunie a crescut considerabil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult