Acasa InternationalExterne Dosarul Petraeus: Comandantul forţelor NATO în Afganistan anchetat în scandalul sexual

Dosarul Petraeus: Comandantul forţelor NATO în Afganistan anchetat în scandalul sexual

scris de Z.V.
5 afisari

Comandantul american al forţelor NATO în Afganistan, generalul John Allen este anchetat pentru că a trimis e-mailuri „inadecvate” unei femei din scandalul sexual în care este implicat fostul director al CIA David Petraeus.

Dosarul Petraeus: Comandantul forţelor NATO în Afganistan anchetat în scandalul sexual (foto: mca-marines.org)

Un oficial din cadrul Pentagonului le-a declarat jurnaliştilor că FBI a descoperit 30.000 de pagini de corespondenţă între generalului John Allen şi Jill Kelley, unul dintre personajele-cheie ale scandalului care l-a determinat pe fostul general şi director al CIA David Petraeus să îşi dea demisia, săptămâna trecută, din cauza unei relaţii extraconjugale. Această informaţie reprezintă o nouă lovitură de teatru în scandalul care a izbucnit în urmă cu câteva zile, după realegerea preşedintelui Barack Obama.

Kelley a informat FBI că a primit mesaje de ameninţare. În urma anchetei s-a dovedit că Paula Broadwell, biografa şi amanta lui Petraeus, a trimis aceste mesaje. FBI a descoperit ulterior schimbul de mesaje dintre Paula Broadwell şi directorul CIA, care au condus la izbucnirea scandalului. Potirivit mediafax, aceste informaţii au fost oferite jurnaliştilor la bordul avionului în care se află secretarul american al Apărării, Leon Panetta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult