Acasa InternationalExterne Două timişorence au fost omorâte în masacrul de la Houla

Două timişorence au fost omorâte în masacrul de la Houla

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Cele două surori din municipiul Timişoara, care au fost ucise în masacrul din Siria se mutaseră cu ceva timp în urmă cu tatăl lor, în ţara arabă, acesta fiind fost student de medicină la Timişoara.

Doua romance de origine siriana au fost ucise in masacrul de la Houla soldar cu 108 morti (foto:theage.com.au)

Informaţia decesului celor două surori de 18 şi 24 de ani, născute în România a fost făcută publică de preşedintele comunităţii siriene din Timişoara, Ziad Mashalmeh, care a anunţat că nu cunoaşte detalii despre mama fetelor Georgeta, ştiind doar că tatăl fetelor, Ahma şi Misrin, a studiat Medicina în Timişoara. Potrivit Mediafax, deocamdată, nu s-a stabilit cu exactitate în ce zi vor fi comemorate cele două fete la Timişoara.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, declara că a propus Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti, dar şi rechemarea ambasadorului român la Damasc, ca formă de protest faţă de masacrul comis săptămâna trecută în oraşul sirian Houla. Referitor la această propunere, Victor Ponta, a anunţat că e de accord cu ea, însă e de părere că autorităţile române trebuie să păstreze personal consular suficient care să-i ajute pe românii aflaţi în Siria.

MAE a anunţat, marţi,29 mai, că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Siriei la Bucureşti, Zyad Zaher Edin, pentru a condamna violenţele comise în localitatea Houla, soldate cu moartea a cel puţin 108 de persoane, dintre care aproape jumătate copii, şi aproximativ 300 de răniţi, exprimându-şi profund indignarea faţă de astfel de acte, care sunt de natură să ameninţe inclusiv stabilitatea şi securitatea regională”. De asemenea, MAE a făcut apel la regimul sirian să înceteze de urgenţă orice formă de violenţă şi a solicitat punerea în aplicare cu rigurozitate si în întregime a planului emisarului comun al ONU şi Ligii Statelor Arabe, Kofi Annan, în conformitate cu rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU 2043, şi susţinerea în totalitate a misiunii de observare a ONU în Siria (UNSMIS).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult