Acasa InternationalExterne Duma de Stat pune o serie de conditii pentru a ratifica acordul privind dezarmarea nucleara

Duma de Stat pune o serie de conditii pentru a ratifica acordul privind dezarmarea nucleara

scris de Ziua Veche
8 afisari

.Deputatii rusi nu vor ratifica noul acord ruso – american asupra dezarmarii nucleare (START – 2), daca acesta nu va prevedea o interdepoendenta intre armele strategice si scutul antiracheta in Europa, a declarat presedintele camerei inferioare a parlamentului federal rus, Boris Grizlov, citat de Agerpres.

Moscova insista ca in noul acord sa fie precizata o legatura intre apararea antiracheta si dezarmarea nucleara, o chestiune care a amanat semnarea acestui document, in conditiile in care START – 1 a expirat pe data de 5 decembrie 2009. Saptamana trecuta, Serghei Lavrov, ministrul rus de exteren, sustinea ca noul acord asupra dezarmarii nucleare poate fi semnat “in doua – trei saptamani” si ca acesta va prevedea o interdependenta intre armele strategice si scutul antiracheta. Totusi, secretarul de stat american, Hillary Clinton, care urmeaza sa efectueze pe 18 aprilie o vizita la Moscova, a calificat ca “inoportun” a face o legatura intre apararea antiracheta si dezarmarea nucleara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult