Acasa InternationalExterne Eșecul summitului european legat de nominalizările la conducerea UE

Eșecul summitului european legat de nominalizările la conducerea UE

scris de A.P.
18 afisari

Liderii europeni nu au ajuns în cursul nopții de miercuri spre joi la nicio înțelegere cu privire la nominalizările în posturile de conducere ale UE, au făcut cunoscut surse europene, potrivit AFP.

Summitul „s-a încheiat fără vreun acord” legat de numele viitorului șef al diplomației UE și cel al președintelui Consiliului European, a informat o sursă. O altă sursă diplomatică a confirmat eșecul reuniunii care îi obligă pe șefii de stat și de guvern să se întâlnească din nou, la sfârșitul lunii august, probabil pe 30.

Candidatul român pentru postul de comisar european, Dacian Cioloș, este binevenit în viitoarea Comisie Europeană, a declarat joi, la Bruxelles, președintele Traian Băsescu care a participat la summitul șefilor de stat și de guvern din cele 28 de state membre.

„Candidatul român, cel puțin în stadiul acesta, este acceptat. Urmează ca Guvernul să demareze procedurile. În conformitate cu Legea 335 din 2013, trebuie să treacă prin comisiile parlamentare. Însă Cioloș este binevenit în Comisie”, a declarat președintele Băsescu, potrivit Agerpres.

În ceea ce privește funcțiile în Comisia Europeană, șeful statului a arătat că la reuniunea de la Bruxelles s-a stabilit o nouă întrevedere în acest sens pe 30 august a.c.

„S-a stabilit că ne vedem pe 30 august, pentru a discuta președintele Consiliului, Înaltul reprezentant, șeful eurozonei. Nu discutăm nume. Nimeni n-a discutat nume, s-au discutat principii”, a completat Traian Băsescu.

1 comentariu

Pribeagul 17-07-2014 - 19:58

Bine c-au discutat principii si nu… whisky.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult