Acasa InternationalExterne E fals certificatul de naştere al lui Obama prezentat de Casa Albă ? (VIDEO)

E fals certificatul de naştere al lui Obama prezentat de Casa Albă ? (VIDEO)

scris de D.S.S.
1.199 Afisari

Administratia prezidenţială a SUA a făcut public certificatul de naştere al lui Barack Obama, gest menit să pună capăt speculaţiilor despre faptul că acesta nu ar fi născut pe pământ american.  Pentru a închide gura rivalilor, Barack Obama a prezentat publicului versiunea completă a  certificatului său de naştere, care dovedeşte că s-a născut în America.

Obama si-a prezentat certificatul de nastere

Obama si-a prezentat certificatul de nastere

Actul demontează speculaţiile unor republicani, în frunte cu miliardarul Donald Trump, care susţin că Obama s-ar fi născut în Kenya şi n-are dreptul, conform Constituţiei, să fie preşedinte.
Certificatul lui Barack Hussein Obama al II-lea arată că acesta s-a născut pe 4 august 1961 la maternitatea Kapiolani, la ora 7:24, în oraşul Honolulu din statul american Hawaii, conform documentului publicat pe site-ul Casei Albe.

La momentul naşterii sale, tatăl său, Barack Hussein Obama, avea 25 de ani, iar mama sa, Stanley Ann Dunham, 18.
Preşedintele american a refuzat până acum să prezinte certificatul său de naştere care să ateste că s-a născut pe teritoriul american.
Conform Constituţiei americane, nicio persoană născută în afara teritoriului american nu poate candida la preşedinţie. Casa Albă a remis un document al certificatului de naştere al preşedintelui, care atestă că Obama s-a născut la Honolulu, în Hawaii, deci pe teritoriul american. Certificatul este însă datat 8 august, cu patru zile mai târziu decât data de naştere a preşedintelui.

Certifiactul de nastere Obama

Certifiactul de nastere Obama

În fruntea celor care au contestat dreptul preşedintelui american de a se afla la Casa Albă este chiar unul dintre liderii democraţilor din Pennsylvania, Philip J. Berg. „Nimic nu este mai important decât respectarea Constituţiei.
Constituţia prevede că pentru a deveni preşedinte, un cetăţean trebuie să aibă peste 35 de ani, iar Obama îndeplineşte acest criteriu. Constituţia spune că trebuie să fi trăit cel puţin 14 ani în SUA, iar Obama îndeplineşte şi acest criteriu. În al treilea rând, preşedintele trebuie să fie născut pe teritoriul american, iar Obama nu este
“, declara Philip J. Berg. Liderul democrat mai spunea că deţine o înregistrare audio cu bunica lui Barack Obama care ar confirma că preşedintele s-a născut la Mombasa, în Kenya.
Chiar si multimiliardarul american Donald Trump, care vrea să candideze la preşedinţie, l-a atacat pe Obama pe această temă, spunând că e într-adevăr născut în America, dar certificatul său de naştere ar putea arăta că e musulman. Ceea ce nu e cazul, întrucat religia nu e trecută pe asemenea documente.
Astăzi sunt foarte mândru de mine, căci am reuşit ceva ce nimeni nu a fost în stare până acum„, a declarat Donald Trump. El nu a părut impresionat: „Vreau să mă uit la el şi sper să fie autentic„.
Trump este în continuare nedumerit că Obama a ales acest moment să-şi publice certificatul şi nu a făcut-o mai demult.

1 comentariu

briel 28-04-2011 - 20:01

Nu cred ca-i fals. Omul s-a jenat de varsta la care l-a conceput mama-sa, 17 ani. Iar tatu-sau 24. Si nici nu erau tocmai casatoriti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS