Acasa InternationalExterne Echipa lui Trump renunță la încercarea de a anula, în instanță, peste 680.000 de voturi din Pennsylvania

Echipa lui Trump renunță la încercarea de a anula, în instanță, peste 680.000 de voturi din Pennsylvania

scris de Misu Andrei
111 afisari

Echipa de campanie a lui Donald Trump a renunțat la o parte centrală a contestației sale la în ce privește alegerile prezidențiale din Pennsylvania, acolo unde democratul Joe Biden a câștigat decisiv, la o diferență de aproximativ 70.000 de voturi, relatează The Guardian.

Înainte de una dintre înfățișările din instanță în ce privește această contestație, programată pentru marți, echipa lui Trump a renunțat la acuzația conform căreia 682.479 de voturi prin corespondență au fost procesate ilegal fără ca reprezentanții săi să fie de față.

Avocații republicanilor au recunoscut, însă, într-un alt proces, că au avut observatori certificați care au asistat la procesarea voturilor prin corespondență în Philadelphia. Guvernatorul statului Pennsylvania, Tom Wolf, a declarat că au existat observatori de la toate partidele pe parcursul întregului proces și că „orice altă acuzație în ce privește această chestiune este o minciună”.

Conform noii forme a contestației, republicanii acuză acum doar că votanții lor au fost „tratați nefavorabil”, prin comparație cu cei ai democraților.

Donald Trump și echipa sa de campanie se străduiesc să amâne procesul de certificare cât mai mult posibil pentru a îl bloca și a nu permite ca statul Pennsylvania, unul dintre cele mai importante în aritmetica electorală, să trimită electori în Colegiul Electoral. Alte contestații ale lui Trump au fost deja respinse de instanțe din Pennsylvania.

Republicanii se străduiesc de la anunțarea rezultatelor să convingă instanțele de judecată să anuleze buletine de vot pe baza unor tehnicalități procedurale – lipsa plicurilor adiționale sau necompletarea unor date și pe plicul exterior.

Peste 2.6 milioane de voturi au fost exprimate prin sistemul de vot prin corespondență în Pennsylvania, însă niciun oficial electoral federal sau de stat, instituție sau procuror nu a raportat vreo problemă sau fraudă în ce le privește.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult