Acasa InternationalExterne Echo Moskvy cere exhumarea lui Stalin

Echo Moskvy cere exhumarea lui Stalin

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Postul de radio Echo Moskvy cere exhumarea liderului sovietic Iosif Stalin. Doar astfel ar putea fi dovedita relatia de rudenie a lui Stalin cu presupusul sau nepot, Evgheni Djugasvili, conform RIA Novosti.


Evgheni Djugasvili a dat in judecata postul de radio Echo Moskvy pentru defaimare. Intr-o emisiune, moderatorul Matei Ganapoliski relata ca
Stalin a semnat ordinul prin care permitea impuscarea copiilor de la 12 ani in sus, ca pe niste inamici ai poporului. Djugasvili solicita recunoasterea celor spuse in emisie ca pe “o actiune nepotrivita, neadevarata, umilitoare, jignitoare, de defaimare la adresa lui Stalin”. El cere despagubiri in valoare de 10 milioane de ruble (aproximativ 255.000 euro), relateaza RIA Novosti.

Vineri are loc o noua audiere in acest caz, a anuntat redactorul-sef al Echo Moskvy, Alexei Venediktov. Postul de radio cere justitiei sa se faca o expertiza ADN pentru a demonstra relatiile de rudenie dintre Evgheni Djugasvili cu Iosif Stalin, a declarat Venediktov. El a precizat ca fiica lui Stalin, Svetlana Allilueva, si fiica lui Iacov Djugasvili, Galina, au declarat ca il considera pe Evgheni Djugasvili un impostor, care nu le este ruda, iar, in instanta, se pot adresa doar rudele celor decedati, pentru a cere apararea demnitatii lor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult