Acasa InternationalExterne Eduard Snowden a primit azil în Rusia

Eduard Snowden a primit azil în Rusia

scris de B.C.R
20 afisari

Eduard Snowden a primit joi azil temporar de un în Rusia şi a părăsit aeroportul moscovit Şeremetievo, unde era blocat din data de 23 iunie. El a sosit pe aeroportul moscovit venind din Hong Kong, unde a făcut dezvăluiri despre programele americane de interceptare a comunicaţiilor, iar la 16 iulie şi-a prezentat cererea sa de azil în Rusia.

Eduard Snowden a primit azil in Rusia

Fostul consultant al NSA anunţa anterior depunerii cererii sale că va încerca să obţină azil temporar în Rusia până când va putea să se deplaseze într-una din cele trei ţări latino-americane (Venezuela, Bolivia şi Nicaragua) care s-au arătat dispuse să-i acorde azil politic. Ulterior, Snowden a ajuns la concluzia, potrivit declaraţiilor avocatului său, că o călătorie înspre America Latină ar fi foarte nesigură, întrucât Statele Unite ar încerca să-l captureze.

Fostul consultant al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) a SUA, Eduard Snowden, care a primit joi azil temporar în Rusia, nu are deocamdată intenţia de a părăsi teritoriul Federaţiei Ruse şi a pleca în America Latină, unde trei ţări s-au arătat dispuse să-i ofere refugiu politic, după cum a declarat avocatul său Anatoli Kucerena. ”El nu are astfel de planuri”, a declarat Kucerena pentru postul de televiziune Rossia 24, potrivit ITAR-TASS.

”Situaţia, în acest moment, se prezintă în felul următor: deocamdată el rămâne în Rusia şi ce va fi mai departe, dacă va dori să plece sau nu, el va hotărî singur”, a adăugat Kucerena.

4 comentarii

CONGO 01-08-2013 - 19:44

Snowden este un tradator, dar asta nu schimba cu nimic situatia Americii care este inca si mai tradatoare, caci spioneaza aliati si neutri fara deosebire.

CONGO 01-08-2013 - 19:47

in mod normal ar trebui ca pentru faptele ei reprobabile, America sa-si piarda locul din Consiliul de Securitate pentru un an sau doi.

ValVerde 01-08-2013 - 20:37

Si sa ceara azil politic in Siria.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult